Repel's Blog

De onnavolgbare Repel en haar vier Daltons

Deze log eindigt met een te winnen prijs!

De Aussies hadden het vast beter gedaan als het geluid van een half stadion vol didgeridoo’s precies uit fase had gelopen met het geluid van de vuvu-ofhoehetendiedingen. Anti-geluid is rust. Maar ik heb geen didgeridoo gehoord, alleen maar vuvu’s.

Onze oranje vuvu’s liggen in de kofferbak, die ben ik per ongeluk expres vergeten en ik heb een donkerblauw vermoeden dat ik morgen helaas niet meer weet waar ze liggen. Oeps, mama zegt sorry!

***

De Middenvelder heeft zich ingeschreven op de WK-poule van de brandweer. Na dag 2 staat hij al boven de Brandmeester. For the record: de Brandmeester werkt daar, Middenvelder is slechts de 8 jarige zoon van…

De Middenvelder heeft de poule zelf ingevuld, zonder hulp. De Middenvelder kent alle ploegen, alle spelers, hij weet ook waar alle spelers “eigenlijk” spelen (zo speelt Holman van Australië bij AZ, wist U dat? Ik niet, de Middenvelder wel. En Emerton, oud-Feyenoorder, speelt ook bij Australië, mama zegt denkt: ene oor….). Hij weet me ook alle doelpunten uit negentienzoveelhuppeldepup te melden. Alle uitslagen worden, met het puntje van zijn tong uit zijn mond, genoteerd.

***

Ik geniet van voetballiefhebbende Brandmeester en zijn dito zoon samen. Al hou je niet van voetbal: dit is aandoenlijk! Ik mis alleen maar de didgeridoo’s. Ik heb een hartgrondige haat voor die vuvu-dingen ontwikkeld. Voor de rest kabbel ik mee met het WK. Iedereen geniet en zo gaan die dingen: als de Daltons gelukkig zijn en tevreden ben ik het ook.

***

De breekwerkzaamheden in Casa Repel zijn begonnen. Ik realiseerde me gisteren pas dat ik een oplossing moet verzinnen voor het behoud van onze historie. 17 september 2005 maakte ik het eerste streepje van de Middenvelder. Op de lijst daartegenover maakte ik ‘m voor de Wijze. Niet dezelfde datum, maar wel dezelfde leeftijd, om en nabij.

***

Help mij: hoe behoud ik de “streepjes”? Er gaat worden gebroken en geschilderd, maar hoe behoud ik wat er nu staat? Ik maak er een prijsvraag van! Voor de drie beste oplossingen ligt er een grote zak drop in het verschiet. Dit zijn de regels:

1. De Brandmeester en ik zijn de jury
2. Over de uitslag kan niet worden geklaagd
3. Wij zijn niet objectief
4. We gaan 3 maal een pond drop versturen

***

Off topic….zo vaak komt ze niet in beeld en al is het maar met de iPhone genomen…ze is zo mooi! Onze Miss Marple!

juni 13, 2010 - Posted by | Party of Five, sport | ,

32 reacties »

 1. Post eraf en zometeen op stukje bijzagen (belangrijkste stukkie) en op de juiste hoogte weer ergens terugplakken of neerzetten (als kunstwerkje, niet als post)?!

  Ik roep maar wat hoor, ben niet gezegd met technisch inzicht, maar wel voorstander van behoud van historie.

  Reactie door Mammalien | juni 13, 2010

 2. Je stelt nog al moeilijke vragen hahahh.
  Kan er niet omheen gewerkt worden, zodat dit als nostalgisch stukje bewaard blijft.
  Of misschien eruit halen en ergens anders opnieuw ophangen.

  Zou wel lachen zijn als Middenvelder de poule wint.
  Wie heeft hij trouwens in de finale.

  Off topic, geweldig die meelbrandfoto’s hahahah

  Reactie door Leidse Glibber | juni 13, 2010

 3. Wij hadden hetzelfde probleem met de groeistreepjes. Ik heb er een houten latje naast gezet en alle streepjes overgenomen. En alle nieuwe strepen komen er ook op.
  Enne mooie foto van een hele mooie kat 🙂

  Reactie door Janne | juni 13, 2010

 4. Overtrekken op doorzichtig papier, om later weer ‘door te drukken’ op nieuwe ondergrond?

  Reactie door Novy | juni 13, 2010

 5. Tja, het is niet origineel, maar voor de voortgang zou ik ze overzetten op een nieuwe plank en voor de historisch emotionele waarde moet dit gewoon in één stuk uitgehakt worden en vervolgens een ereplaats krijgen. Maar echt een goed plan heb ik nu even niet; het geluid van de vuvudingessen overheerst nog in mijn hoofd. En de Middenvelder is een ware voetbalfan; Marc heeft dat vroeger ook zo gedaan. De gek heeft z’n oude plakboeken annex voetbaldagboeken met zelfbijgehouden uitslagen, kaarten, bezoekersaantallen enz. weggegooid, maar heeft nog heel veel kennis op zijn eigen harde schijf. Omdat ‘ie zo vroeg al zo’n kenner was. (Dat de meiden en ik (door mij ingevuld) nu alle drie hoger staan dan hij en Joep (door hem ingevuld) in onze voetbalpoule is geluk tegen pech…)

  Reactie door Yvonn | juni 13, 2010

 6. de streepjes/tekst overnemen op een nieuw te plaatsen lat (strip, plank, poster…). De nieuw te plaatsen strip (plank, poster, lat) zo breed nemen dat daar 3 jongens en een leeftijdsindicatie op passen. De nieuw te plaatsen plank (poster, lat, strip) een ereplek geven in huis. Uiteraard goed opletten op de juiste hoogtes van overnemen en ophangen van de nieuw te plaatsen poster (lat, strip, plank) zodat er niet gerommeld wordt aan de waarde van een centimeter (en de wereld blijft draaien 😉 ).
  Allerhande oplossingen voor het overnemen van het originele handschrift schieten ook nog eens voorbij, stukjes uitzagen en hergebruiken, foto’s maken van de tekstjes en die hergebruiken.. En… waar houdt je bij hoe groot Popeye is????

  groet Wiek (en manLief, meelezend)

  Reactie door wiek | juni 13, 2010

 7. Streepjes en data overnemen op een lijstplankje.
  In de lijst foto’s van de kinderen van dezelfde datum naast de streepjes.
  En dat naast de trap ophangen.

  Veel succes met de verbouwing!

  Vriendelijke groet

  Reactie door Rob Alberts | juni 13, 2010

 8. Nee, ik vind dat je deze post moet behouden en gewoon ergens als een meetlat op moet hangen. Dus een meetlat van ruim 1 meter die is afgezaagd op 80 centimeter hoogte (of 1 meter, afhankelijk van hoe groot Middenvelder was toen je hem voor het eerst mat) tot twee meter hoogte. (Of misschien iets hoger, wie weet worden ze wel boven de twee meter).
  Ik vind trouwens ook dat ik sowieso recht hem op een zak drop. Want a) ik woon in de VS, dus geen drop hier, en b) ik ben zwanger. Dus ja, lijkt me duidelijk… 🙂

  Wil trouwens ook wel heel graag weten wie Middenvelder in de finale heeft.

  Reactie door Cisca | juni 14, 2010

 9. Wij hebben op de buitenkant vd badkamerdeur zo’n meetlijst met de Chef bovenaan op 2 mrt: het streven voor de jongens: dus lijst verplaatsen naar de badkamerdeur. Of buiten op een houten pergola-paal alle streepjes overnemen en daarop doorgaan. (had m’n vader op de camping van z’n kleinkinderen. We hebben die paal bewaard en staat nu aan onze veranda toen we hem weer opbouwden)

  Reactie door Nicolette | juni 14, 2010

 10. Maak de vorm precies zo ding van papier en dat plak je straks weer terug. Of zoiets. Wel leuk die streepjes.
  Fijne week.

  Reactie door Toaske | juni 14, 2010

 11. Erom heen verbouwen vind ik. Historische waarde blijft alleen historisch als je er vanaf blijft.
  En die toeters….het is bijna niet te doen een wedstrijd volgen.

  Reactie door Roelien | juni 14, 2010

 12. Toen ik je logje las, dacht ik: men neme een plank en neem daarop de bestaande gegevens over, de geschiedenis is dan voorgoed vastgelegd. Je kan de plank later ophangen waar je maar wilt. Maarre …..waar staan de gegevens van jullie jongste spruit, Popeye? Natuurlijk moet van het origineel een foto maken.

  Sterkte met de verbouwing en de vuvudinges!

  Reactie door Mariam | juni 14, 2010

 13. Wat een goeie is die middenvelder van je.
  Succes met de verbouwing.
  Wel moeillijk hoor die vragen.
  ahahahaha
  Groetjes Cathleen.

  Reactie door cathleen | juni 14, 2010

 14. Maak je eigen meetlat van een plank met een mooie tekening erop (dat is aan jou wel besteed dacht ik) en neem de streepjes daarop over, op ware hoogte wel te verstaan.

  Reactie door Carla | juni 14, 2010

 15. Ik zou die muur er gewoon maar even uitbreken en dan in de tuin zetten…..makkie toch? 😉

  Reactie door Madelief | juni 14, 2010

 16. Ik heb bovenstaande antwoorden niet gelezen. Dat om te voorkomen dat ik iemand napraat. Dat genoteerd? Dan: ga naar de bouwmarkt (daar kom je ws heel veel de komende tijd..) en koop een lat die je mooi laat schuren. Net zo lang als de hoogste lengte van je zonen (wat je genoteerd had). Dan sc hilder je ‘m in een mooi rustig kleurtje. Dan ga je foto’s opsnorren die bij die lengtes horen van je Daltons. Pasfoto’s is het makkelijkst denk ik. die plak je er bij, ter illustratie. Bovenin boor je een flink gat en het geheel geef je een mooie plek in de hal, toilet of weet ik veel waar. Gesnopen? Anders kom ik je wel helpen, ik wil die knullen van je wel eens in het echt zien. Succes!!

  Reactie door Door | juni 14, 2010

 17. En mocht ik winnen, dan heb ik een kleine voorkeur voor zoute drop. Dus.

  Reactie door Door | juni 14, 2010

 18. Die streepjes moet je gewoon laten zitten waar ze zitten.

  En wat een schoonheid, Miss Marple!

  Reactie door lien | juni 14, 2010

 19. Ik ben niet dom, maar ik begrijp niets van de streepjestoestand. Maar wat een schattige Miss Poes! Ze heeft zeker ook wel een poes- pas?

  Groetjes van Arma.

  Reactie door armafokkema | juni 14, 2010

 20. Oké, komt-ie. Het beschreven deel hak je uit, of laat je uithakken door de Brandmeester. En die plak je bovenop een nieuwe deurpost, in de keuken of bij de weecee ofzo. Bij een paar van die lengtes schrijf je korte uitspraken van de kinderen, die ze deden toen ze ongeveer die lengte hadden. Beetje lak erover, en niemand krijgt ze meer weggewist.

  En ik vind dat ik nu wel een zak drop verdiend heb. Want (a) ik ben niet meer zwanger en (b) ik heb het allermooiste baby’tje gebaard. En ik gaf je zomaar een goed idee!

  Reactie door 't Kleine Kikkertje | juni 14, 2010

 21. We zijn eruit, we weten wat we gaan doen!

  En we gn voor (on)eerlijk loten: alle namen van regeerders gaan in een schaal en elk van de drie Daltons mag een naam trekken…de trekking zal zijn op WOENDAG aanstaande. Deal?

  Reactie door Repel | juni 14, 2010

 22. Mag ik nog meedoen? k lees nu pas van werweg! Ik ben het met //////////////cisca eens: alle buitenlanders krijgen so wie so een zak drop. Je bent er ela uit, maar als je toch die post gaat wegbreken, zou ik hem ‘redden en dun gezaagd egens een prominente plaats geven.

  Reactie door baasbraal | juni 15, 2010

 23. Dat moest dus een hoofdletter C zijn! Verder: wat lees ik in je zijbalk over de Wijze? Gaan ze hem inpeerken, of gaat het over de Middenvelder?

  Reactie door baasbraal | juni 15, 2010

 24. Ik zou dat stukje gewoon laten zoals het is, dat kleine stukje balk, gewoon stoppen met schilderen, halverwege de streek van de kwast zeg maar,a lsof je je opeens bedacht dat je daar moest stoppen. Dan is het altijd leuk om naar te kijken, een stukje historie, het geeft een leuk verhaal en prachtige herinneringen.

  Reactie door JC | juni 15, 2010

 25. Ow enne, eronder gewoon weer verder schilderen, alsof het zo hoort zeg maar.

  Reactie door JC | juni 15, 2010

 26. Euh ik ga nadenken hoe te behouden…
  Je kan een foto maken en op ware grootte aflaten drukken. Zo heb ik ook een duit in het zakje gedaan.

  O ik lees nu in 1 van de reactie’s dat je het al weet 🙂

  Reactie door DharSon | juni 15, 2010

 27. VANAVOND GAAN JULLIE ALLEMAAL IN DE HOGE HOED: WOORDENLOZE WOENSDAG KOMT DE UITSLAG!!!

  Reactie door De Repel | juni 15, 2010

 28. Sjonge.. zit ik daarvoor nachtenlang te denken…. potverdrie.. nou ja dan maar een zak drop voor mijn nachtelijke denkwerk…

  Enne ik heb je vann8 niet gezien op het feestje.. was je er niet? of was je op het leuke feestje? bij mij was er namelijk geen zak aan.. een onbekend vriedinnetje die het toeliet dat haar leuke, ja dat dan weer wel, vriend met mij aan het flirten was..
  Dus.. dit was ff offtopic he!

  Drop daar gaat het om…

  Reactie door Riz | juni 15, 2010

 29. Deurpost zachtkens slopen en voor de heren bewaren , na de verbouwing een mooi plkje zoeken om de deurpost weer neer te zetten. Goed opletten dat de hoogte dezelfde blijft, dus goed meten vooraf en nadien.

  Mis Marple is en blijft een prachtige kattendame 🙂

  Reactie door Haba | juni 15, 2010

 30. Ik zou hem gewoon laten zitten en lekker in de blanke lak zetten. En er natuurlijk voor zorgen dat hij nu niet beschadigd. Vroeger woonden we met 10 man in een kleine flat. Mijn moeder had in de linnenkast op de planken onze namen gezet. Makkelijk met was opruimen. Jaren na dato, kwam mijn zusje jeugdsentiment opsnuiven en zag de de huidige bewoners de namen hadden laten zitten.

  Reactie door 10-eke | juni 15, 2010

 31. Je bent er al uit, schrijf je, wat gaan jullie nu doen? Daar ben ik wel benieuwd naar.

  Reactie door Carla | juni 15, 2010

 32. Haha, geweldig, zo’n middenvelder. Daar hoef ik dochterlief van zes niet naar te vragen, maar die kent dan weer zo’n beetje de hele tekst van een vreselijke barbie-dvd die ze op koninginnedag heeft gekocht uit haar hoofd.

  Ik las vanochtend in de spits of de pers trouwens een leuk twitterberichtje van iemand. Iets in de trand van: AH bedankt! Die beessies passen precies in een vuvuzela!

  Reactie door IMS | juni 16, 2010


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: