Repel's Blog

De onnavolgbare Repel en haar vier Daltons

If I could read your mind, love. What a tale your thoughts would tell…

Mijn moeder zei het weer eens vandaag. En pas toen realiseerde ik me dat heel veel mensen die De Wijze kennen het wel eens tegen me hebben gezegd. Zijn moeder, zijn oma, zijn juf, de juf van de plusgroep, de moeder van zijn vriendje…tot en met de overbuurvrouw. Allemaal zien ze hem en ze zien het: “Wat speelt er zich af in dat koppie van jou?”

Volcontinu spelen zich daar dingen af. Terwijl hij fysiek in onze wereld zit, maakt zijn brein overuren. Hij lijkt voor de buitenstaander soms niet mee te maken wat er in de ruimte gebeurt. Hij lijkt afgesloten in zijn eigen wereld. Maar als hij bij onze wereld wordt geroepen weet hij alles wat er gezegd en gedaan is, want hij was überhaupt niet afgeleid. Hij doet gewoon twee dingen tegelijkertijd. Hij is bij ons….en tegelijkertijd speelt er zich van alles af in dat bolletje van hem. Is het reëel te wensen er ooit achter te komen wat dat is?

Mijn Enigma. Mijn Wijze. If I could read your mind, love. What a tale your thoughts would tell…

Gelukkig houdt hij nog steeds van dingen waar wij stervelingen ook van houden. Terwijl wij wachtten tot het soccercamp van de Middenvelder bij Feijenoord klaar was en het talent in de dop zijn certificaat uitgereikt zou krijgen, wilde De Wijze het liefst een Pond Patat. Sommige wensen zijn wel eenvoudig te snappen en in te willigen.

mei 7, 2010 - Posted by | De Daltons | ,

24 reacties »

 1. Als ik jouw verhalen lees over jouw wijze, vind ik daar gek genoeg weer weinig herkenning in. Wij hebben (zoals je misschien weet) ook een wijze rondlopen. Maar die is volgens mij dan ook niet zo wijs als de jouwe hoor. Vind jij het ook zo lastig dat je het idee hebt dat hij behalve in onze wereld ook nog in een andere wereld lijkt te leven? Dat hij naast wat wij hier doen, nog een soort van paralel universum te ontdekken heeft? Waar dan ook niets over verteld?

  Reactie door Linda | mei 7, 2010

 2. Als je dat koppie zo ziet dan denk je: waar ben je met je gedachten? Hij kijkt ook zo ernstig. Ik snap dat je daar zo je zorgen om kunt hebben. Je wilt toch vooral en bovenal dat je kind gelukkig is……
  Maar wat een ontzettend lief snoetje!

  Reactie door Ineke | mei 7, 2010

 3. Die blik in zijn ogen……héél even snapte ik wat hij voelt en denkt en hoe het zit. Het lijkt wel of hij, terwijl hij zit te eten, oneindig ver weg is. Wat een pracht kind!

  Reactie door Madelief | mei 7, 2010

 4. Mooi hoor. Die blik… je wilt gewoon weten wat daar achter in zijn koppie omgaat!

  MIjn zoon, dat is er een die ook in een andere wereld leeft, maar ik kan niet zeggen dat hij dan ook nog meegekregen heeft wat er zich op ons aards niveau heeft afgespeeld – helaas… voor als er opgeruimd moet worden, of de juf een taakje voor hem heeft bedacht… (tenzij het iets heel interessant is, zoals een bericht over een nieuw Mario spelletje voor de DS ofzo, dat hoort hij dan weer wel!)

  Reactie door Mammalien | mei 7, 2010

 5. Die MIDDELSTE foto!!! Zo mooi en tegelijkertijd zo ongrijpbaar. Ik kan me voorstellen dat je het af ten toe benauwd hebt……

  Reactie door baasbraal | mei 7, 2010

 6. JC wat zijn die foto’s mooi geworden. Leeftijd: bijna 5(met patatje1) of 15(met patatje2) of 55(eerste foto), of misschien wel tegelijkertijd………..
  Een mooi en kostbaar bezit, zo’n manneke.
  o.o.

  Reactie door Anoniem | mei 7, 2010

 7. Goh een man die twee dingen tegelijk kan doen. 😉

  Op de bovenste foto heeft hij al een beetje de ‘denker-houding’ aangenomen. Ik kan me je zorgen wel voorstellen, maar het pad dat hij moet gaan is het pad dat hij moet gaan. Met een liefdevolle pa en ma achter, naast en voor hem, zal dat vast en zeker wat gemakkelijker gaan.

  Reactie door Toaske | mei 7, 2010

 8. Wat een prachtkind, het is al vaker gezegd. Maar tegelijkertijd zien velen idd dat er zoveel meer in hem omgaat. En wat wil je als moeder (en vader) dan zó graag weten wat er in dat koppie omgaat..het voor hem iets makkelijker maken. Volgens mij doen jullie het fantastisch, constant afwegen wat hij nodig heeft en hem begeleiden waar je kunt. Zorgen heb je wel, dat lees ik en dat snap ik. Knuf!

  Reactie door Nanna | mei 7, 2010

 9. Ik schiet bij een pond patat ook in een andere wereld! 😉 Het is een bijzonder en mooi kind. Tja, wat gaat er in dat koppie om….

  Reactie door Nicolette | mei 8, 2010

 10. Oh als ie groot is heeft ie vast heel veel te vertellen … Wat een mooi en bijzonder kind ..

  Reactie door ilse | mei 8, 2010

 11. Wat een bijzonder ‘plaatje’ Repel en ik kan me wat je schrijft heel goed voorstellen….konden we soms maar eens gedachten lezen he….hoewel…
  Hele dikke knuffel en een mooi weekend gewenst – in het najaar natuurlijk wel een foto van een zelfgemaakte appeltaart he 🙂

  Reactie door Imna | mei 8, 2010

 12. Schitterende foto’s en zolang hij er zelf geen probleem mee heeft, lekker zo laten.
  Maar kan me indenken dat je best benieuwd bent zo nu en dan.

  Reactie door Leidse Glibber | mei 8, 2010

 13. Zo te horen is hij sociaal/emotioneel wel in balans met het hoogbegaafde en dat is iets om opgelucht adem over te halen, Repel. Hoe vaak gaat het niet samen met autisme en aanverwante zaken…

  Reactie door Door | mei 8, 2010

 14. Mooie foto’s van je wijze, als hij gelijk in meerdere werelden kan bestaan, en er geen last van heeft, laat het dan maar gaan. Al begrijp ik dat je soms binnen zou willen gluren.
  Dit kind komt er wel, een liefdevolle omgeving en een stabiel leven zullen hem wel helpen.

  Reactie door haba | mei 8, 2010

 15. Wat wil je als ouders je kind toch graag beschermen voor alle niet leuke dingen in het leven he. En wat is het dan moeilijk om slechts toeschouwer te kunnen zijn en aan de zijlijn te moeten staan. Te zien hoe je kind zijn leven leidt / lijdt en dat lijden niet te kunnen verlichten. Ik hoop dat jullie in de toekomst meer voor hem kunnen doen dan toekijken hoe hij in zijn hoofd zit.

  Prachtige foto’s weer! En wat wordt zijn haar al lang! Nog even en hij heeft hetzelfde kapsel als de Middenvelder.

  Reactie door Renske | mei 8, 2010

 16. Oja, en bedankt, ik heb de afgelopen nacht een fijne muzikale omlijsting van mijn dromen gehad. Raad eens welk liedje?? (-;

  Reactie door Mammalien | mei 8, 2010

 17. Mooie foto´s!

  Reactie door Joeltje | mei 8, 2010

 18. Hoihoi nog een keer. Ik weet niet of je het leuk vind, maar ik geef je een award……… Je bent het waard!

  Reactie door Ineke | mei 8, 2010

 19. Tja waar zou hij mee bezig zijn zo in dat koppie.. Misschien wel met een plan om te zorgen dat er geen honger meer is in de wereld, of het voorbereidend onderzoek naar een wonderpil tegen kanker, of misschien probeert hij uit te vogelen hoe de wereld in elkaar steekt en wat zijn rol daarin is…

  Zolang hij de veilige haven heeft die huize “Repel” heet kan én mag hij dat gelukkig doen. “De denker”, dat was ook mijn eerste reactie bij foto 1.

  XOX

  Reactie door Meanannie | mei 9, 2010

 20. Repel, wij mannen leven altijd in twee werelden. Om dit goed te kunnen bestuderen moet je de tv ads van Heineken maar eens goed bestuderen 🙂
  Het menneke ziet er overigens prachtig uit, heerlijk joch. Nooit proberen in zijn hoofd te komen, zou ik zeggen.

  Reactie door Herman | mei 9, 2010

 21. Zijn mooie foto’s van jullie manneke.
  Kan me wel indenken dat je soms druk maakt wat er in zijn koppie omgaat.
  Liefs Cathleen.

  Reactie door cathleen | mei 10, 2010

 22. En zo’n wijze geniet intens van die friet, zoals intens als zijn hersenen zijn evenzo intens zijn zijn smaakbelevingen. Heb je Wijze wel eens gevraagd naar ‘daarzo waar hij dan denkt?” (nee, dat is geen schrijffout) Kind 2 zei dat vaak, daarginds, waar ik dan denk…..daar gebeurde……magische kinderen!

  lekker die friet.

  Reactie door JC | mei 10, 2010

 23. ik vermoed dat je er nooit helemaal achter gaat komen wat er in dat koppie om gaat
  maar je hebt wel weer mooie foto’s van dat koppie gemaakt

  Reactie door 3 musketiers | mei 12, 2010

 24. Mooie foto’s, mooie ogen en ik denk dat je misschien niet eens echt wil weten wat ie allemaal denkt en wat er in dat koppie omgaat 😐 Het lijkt me heel prettig om te weten wat ie denkt maar aan de andere kant konden daar nog wel eens dingen bedacht worden waar wij ook geen antwoord op hebben om hem vervolgens te moeten vertellen het ook niet te weten.

  Hmmmm de dromer, zorg je voor zwemvesten voor de dames, die gaan geheid verdrinken in die kijkers.

  Reactie door Barbamama | mei 13, 2010


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: