Repel's Blog

De onnavolgbare Repel en haar vier Daltons

Sherlock’s overpeinzingen op Zondag

Ik heb een rotnacht gehad, dat kan ik U vertellen. Het Kind was er niet. Alleen dat kleinste kind, die nagel aan mijn doodskist, was er. Dat andere kind, die blonde, was met Het Kind uit logeren bij de buren. En ik moet U zeggen: zonder Het Kind slaap ik niet goed. Wij slapen namelijk altijd samen. Wij zijn sowieso altijd samen. Het Alfa-mannetje hier in huis blijft maar denken dat ik het leuk vind als hij me aait, maar dat mag eigenlijk alleen Het Kind. De rest is louter een kwestie van tolereren. Enfin, het was dus een eenzame nacht voor me. Ik ben van botte ellende maar bij mijn broer gaan liggen.

Ove het Kind gesproken, ik weet niet waarom het een paar maanden niet zo was, maar hij ruikt tegenwoordig weer zo lekker als hij op zaterdag thuis komt. Joost mag weten wat hij uitspookt, maar Het Vrouwtje zei dat hij corner-specialist is. Wat dat ook moge wezen. Nu ik erover nadenk roken ze allemaal zo lekker gisteren. Maar met name Het Kind rook vurrukkuluk. De onderkant van zijn schoenen ruiken al lekker, maar dan die rode sokken! Man, om daar lekker je neus in te duwen…heerlijk! Lekker warm en vochtig van die heerlijke geur!

Ik moet even ingedommeld zijn daarna, maar toen ik wakker werd was het huis te klein. In positieve zin dan hoor: Het Kind en dat andere kind stuiterden door de kamer. Het Vrouwtje had het over positief benaderen en veel liefde geven. Ik weet niet wat het probleem precies is, maar als het de bedoeling was dat het blonde kindje blij moest worden, is dat wel gelukt moet ik zeggen.

Het Vrouwtje is behoorlijk in de weer vandaag. Ze strijkt en ze ruimt op. Vreselijk vermoeiend, ze stoort me continu als ik wil dommelen. Ik begrijp haar ook niet, want ze drinkt al de hele dag geen koffie: waar haalt ze de energie vandaan? Ze drinkt iets wat vreselijk vies ruikt. Ze zegt dat bij de fitness-test haar bloeddruk iets te hoog was. Ze hadden haar verteld dat het een momentopname kon zijn, maar zij gaat meteen overboard en schrapt de koffie en de cola van haar menu en gaat hele rare dingen drinken. Kan nooit goed zijn, dat voel je aan mijn snorharen. “Minder zout” en “meer knoflook” klinkt ook niet gezond. “Meer vis” was de enige hoopvolle opmerking die ze maakte.

Ze was vandaag ook in de weer met foto’s. En mopperen dat ze deed! Ik snap überhaupt dat hele concept foto niet. Wat heb je eraan om te kijken naar een plaatje? Het ruikt niet, het beweegt niet, het aait niet en het spint niet. Het is nep! Maar het Vrouwtje is er dol op. Altijd in de weer is ze, met haar fototoestel dat overigens steeds groter lijkt te worden met alle toeters en bellen die ze erop koopt. Vandaag was ze dus aan het rommelen met schoolfoto’s en ik moet zeggen: het is een best mensch dat Vrouwtje, maar ze laat zich belazeren waar ze bij staat. Ze zegt dat ze de fotograaf niet goed vindt en dat de kinderen er niet heel leuk op staan. Met name de foto waar Middelste alleen op staat vindt ze niet mooi. En hij heeft twee foto’s gestuurd waar ze alle 3 op staan en ze neemt ze allebei. Nagenoeg identiek, en op allebei had ze wat te mopperen. Maar toch allemaal kopen hè. Ik kan er met mijn verstand niet bij: het zijn maar foto’s! Ik zag heel veel briefjes die enveloppen in gaan. Tellen is niet mijn sterkste kant, maar ik zag zo 64 euro 25 voorbij komen. En nog bijbestellen voor de opa’s en oma’s ook. Nou vraag ik je: als het Vrouwtje ze al niet leuk genoeg vindt, zouden haar en Alfa-mannetje’s ouders dat dan wel vinden? Ik denk het niet.

Het spijt mij, u zult mij nu moeten excuseren, want ik voel mijn gekke 10 minuten opkomen. Ik moet nodig door het huis gaan donderjagen met mijn broer.

Met vriendelijke groet,

Sherlock.

maart 14, 2010 - Posted by | Levende Have, Party of Five | , , ,

31 reacties »

 1. beste Sherlock, helemaal uit mijn hart gesproken. Ik ben ook geen fan van dat poetsen en boenen en strijken. Helaas is het elke dinsdagochtend hier krent. Dan probeer ik mij zo onzichtbaar mogelijk te maken, maar meestal vindt Moniek mij dan toch. En dan moet zijn mijn plekje weer schoonmaken. Ze moppert dan dat er een halve poezenjas ligt. Dat klopt dan wel, maar het ligt wel lekker. Zo lekker met mijn eigen geur. Maar nee, dat moet elke week opgeruimd worden. Ach ja, ik kan niets anders doen als dat accepteren. Ik krijg immers ook het eten van hen. Maar af en toe … …zucht…..

  Luna

  Reactie door frieke | maart 14, 2010

 2. Ach Sherlock wat een pech, kind weg. Wij hebben juist weer een uitstekend weekend met het vrouwtje in de buurt. Alleen gister had ze een opruimtik: dan liggen we vooral bij het raam. Vandaag hebben we om de beurt al uren bij het vrouwtje kunnen liggen… We zouden er moe van worden. Sterkte deze week want dan is jouw Kind weer naar school en ons vrouwtje aan het werk. Het kan niet altijd feest zijn…

  Reactie door Sjerril & Noach | maart 14, 2010

 3. Wij hadden ook al een eenzame rotnacht, het hele gezin is pleite. Gaan ze met z’n allen naar Drenthe en wij mogen niet mee! Terwijl je daar zo heerlijk kan wandelen!

  Reactie door Boris & Nicky | maart 14, 2010

 4. het is maar waar je aan gewend bent…. Wij houden (nog?) niet zo van kinderen… We komen wel kijken als ze er zijn, maar denk nu niet dat we zomaar met ze gaan spelen. Nee, spelen gebeurd wanneer wij daar zin in hebben. En anders kruipen we achter de kast, of onder het bed, en laat die kinderen dan maar lekker naar ons zoeken!

  Reactie door Beemer & Pan | maart 14, 2010

 5. De drie Daltons zijn om OP te eten!

  Reactie door Joeltje | maart 14, 2010

 6. Wat een vreselijk leuk stukje zeg!!

  Reactie door Zeeuwse mama | maart 14, 2010

 7. Dag Sherlock,

  Wat leuk een gastlogje van jou te mogen lezen. Heerlijk hoor, jouw ‘keek op de week’. Ik heb er van genoten. Ik zal ‘ns aan het vrouwtje vragen of ik ook een keer op haar blog mag.

  Groeten,
  Muck

  Reactie door Toaske | maart 14, 2010

 8. Het is maar goed Sherlock dat jij alles een beetje in de gaten houd voor ons.
  Die Repel had zo te lezen toch geen tijd om ons op de hoogte houden.

  Reactie door Leidse Glibber | maart 14, 2010

 9. Ha ha Sherlock, nou heb ik je toch betrapt! Heb je het steeds over het blonde kind, maar je weet donders goed dat hij middelste heet! Tellen niet je sterkste kant??? Ik heb nog nooit een kat gezien die zo goed rekenen kon. Maar ja, dat is in jouw gezin ook niet zo vreemd hoor.

  Die foto’s, tja dat begrijp je misschien niet. Maar ik snap wel dat vrouwtje ze neemt hoor, ik vind ze ook heel leuk om naar te kijken. En ze ruiken dan misschien niet zoals in het echt, maar je kunt er een hoop op zien. Ik zie bijvoorbeeld het blonde kind, dat het zo te zien best leuk vindt om op de foto te gaan. En ik zie Het Kind, dat jouw nagel aan je doodskist heel beschermend vast houdt. En het jongste kind mag dan af en toe een draak zijn, maar dit laat hij zich toch maar mooi welgevallen.

  Ach ja, mensen, je snapt vaak niets van ze. Maar troost je, ze snappen vaak ook niets van jou ;-).

  Reactie door Carla | maart 14, 2010

 10. “…het blonde kind, dat het zo te zien best leuk vindt om op de foto te gaan”

  ….of lijkt dat maar zo?

  Reactie door Carla | maart 14, 2010

 11. Oh ja, nu herinner ik het me ook weer! Wij hebben ook een kat gehad die helemaal lyrisch werd bij okselzweet. Echt niet normaal, maar wel hylarisch!

  Reactie door Madelief | maart 14, 2010

 12. Good eye, Carla, good eye! Hij mocht de fotograaf niet. De lach is fake. Het is meer een grimas dan een lach…

  Hij gaat wel graag op de foto, maar alleen op zijn voorwaarden. Deze foto is genomen op mijn verjaardag, toen Manlief in Haiti zat. Hij wilde op de foto met mijn Louboutins aan….de lach is hier ook nep, maar dan voor mij de vrolijk nep…

  Reactie door De Repel | maart 14, 2010

 13. Hahaha, die foto met de hakken aan – geweldig!!
  Leuk hoor, een logje verteld door de kat.
  Deed ik vroeger ook vaak.

  Ik zie dat je lekker druk bent geweest vandaag.
  Ook hier veel (kruidenthee) meestal van zonnatura.
  En ook vandaag weer mijn portie knoflook naar binnen gewerkt.
  Jouw bloeddruk komt vast wel weer goed joh.
  Succes met je dieet ten behoeve van.

  De foto is leuk hoor, hoewel ik zie dat Middelste idd fake lacht.
  Maar Oudste is zó lief, hij is echt de oudste broer he.
  Jongste laat het zich welgevallen – en terecht, er kan er maar één de jongste zijn.

  Een huis vol prachtige kinders en katten heb je.
  Wat heb je toch een hoop om trots en dankbaar voor te zijn.

  Reactie door Marleen | maart 14, 2010

 14. Toch maar oppassen: die Sherlock registreert alles zo te lezen!

  Reactie door Fenny | maart 15, 2010

 15. Ik ken je kinderen net niet goed genoeg om zeker te zijn van het verschil tussen fake en echt. Maar ik dacht het wel. De foto met jouw hakken is geweldig!

  Reactie door Carla | maart 15, 2010

 16. Grijns

  Reactie door Door | maart 15, 2010

 17. Hahahaaaa
  die hakken geweldig gewoon !

  Reactie door ilse | maart 15, 2010

 18. Leuk stukje zeg! En herkenbaar van die stomme schoolfoto’s, die je dan toch maar allemaal neemt.

  Reactie door Nicole | maart 15, 2010

 19. Whahahaha. Sherlock, je mag vaker komen gastschrijven!

  Reactie door Natasja | maart 15, 2010

 20. Beste Sherlock,

  Wat een ellende hé als onze onderdanen hun eigen gangetje gaan en plotseling niet meer doen wat wij willen. Hier in huis is het al precies hetzelfde.

  Het vrouwmens hier in huis is zomaar bijna 4 hele dagen aan de boemel geweest. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat! En als ze dan e.i.n.d.e.l.i.j.k. thuiskwam had ze niet eens tijd om mij eens flink te aaien. Ik moest maar genoegen nemen met die vluchtige aaitjes in het voorbijgaan.

  Gelukkig lijkt het bijna allemaal weer bij het oude hoewel het huis een grote puinzooi is (kan ik die van jou niet even lenen, ik hou van een opgeruimd huis) en de kattebak hoognodig aan verschoning toe is. Vandaag zit ze al de hele dag achter dat klapding met die rare toetsen erop waar ze de hele tijd op aan het tikken is. Ik denk dat ik er zo maar eens bovenop spring, kun je lachen joh! Gaat ze hele rare dingen roepen en achter me aanzitten. Nouja krijg ik eindelijk weer een beetje aandacht…

  Groetjes,

  Dundee

  Reactie door Meanannie | maart 15, 2010

 21. Mauw.. ook hier nog een stukje van mij.. die sul van een Brit , Luna dus, weet niet eens hoe hij zijn naam moet aanpassen…. ach daar moet je siamees voor zijn hè…
  Ik vind al dat kindergrut wel leuk.. alleen niet als ze achter me aan lopen om me te “aaien” … ik kom zelf wel naar ze toe… net a;s de koningin.. of als Maxima die naar ik hoorde bij het vrouwtje van Joris, stttttt.. dat is stttttttttttttt hond….. maar Maxima komt dus op haar school…over een paar weken..geloof ik.. ach…ik ga maar weer eens kijken of mijn mand nog lekker ruikt. Morgen komt de hulp weer en dan zuigt ze hem helemaal uit……mau mau mau mau
  dag Sherlock…
  kopjes van Mau

  Reactie door Mau | maart 15, 2010

 22. Zal ik Sherlock dan maar vaker een gastlogje laten schrijven? Hij wil wel!

  Reactie door Repel | maart 15, 2010

 23. Haha die Sherlock, toen ik begon te lezen had ik eerst niet door dat jij het was die het stukje schreef.
  Dacht dat je vrouwtje zelf had geschreven, zat dan ook met gefronste wenkbrauwen hier hoor.
  maar later had ik het gelukkig wel door,je hebt een geweldig heldere kijk op het gezinsleven om je heen.
  Maar dat jou vrouwtje gewoon bijna 65 euro betaald voor foto’s die ze niet mooi vind, ja dat begrijp ik wel hoor.
  Je bent wel openhartig, zo komen we nog eens wat te weten 😉

  Reactie door trea65 | maart 15, 2010

 24. En toch is zo’n fake-lach ook leuk. Vooral omdat je later ook nog weet dat ‘ie fake was. En om daar zo’n bedrag voor te betalen… we doen het allemaal, en dat weten ze!

  Reactie door Yvonn | maart 15, 2010

 25. Leuk logje
  ahahahah
  Prachtig die foto met die hakken aan.
  Hoop dat het goedkomt met je bloeddruk.
  Leuke foto van jongste en oudtse.
  Groetjes Cathleen.

  Reactie door cathleen | maart 16, 2010

 26. Is het gelukt met de sprits?

  Reactie door baasbraal | maart 16, 2010

 27. ik ga ze morgen maken (dan is mijn vrije dag)

  Reactie door De Repel | maart 16, 2010

 28. Sherloch, Scherlock, ik weet wat je bedoelt… ook ik slaap slecht sinds middelste hier uit huis is. Hij gaf me altijd stiekem een hapje onder de tafel, (hoewel ik het vrouwtje ervan verdenk dat ze maar net deed alsof ze het niet zag, maar ja, maakte mij niet zoveel uit eigenlijk…) ik mocht ’s avonds bij hem op schoot hangen, hij ging 10 keer per dag met me uit (hoewel hij dan wel van die stinkdingen in zijn mond stak! Bah, dat kon ik niet erg waarderen eigenlijk…). Ook kon ik iedere dag even lekker met hem door de kamer sjeezen… Nu is dat over. Ik heb hem al ruim 2,5 maand niet meer echt gezien en volgens het vrouwtje horen ze ook maar weinig van hem…
  Ik zie het vrouwtje nog weleens huilen hoor, en dan troost ik haar maar.
  Maar mij troost helemaal niemand… En ik mis hem ook! Echt!
  Ben blij voor jou dat jouw kind weer terug is… Zou je de mijne misschien ook terug naar huis willen halen als je kan?
  Woef!
  Poot van Teun

  Reactie door Wondelgijn | maart 16, 2010

 29. Ehh, overigens, lijkt het maar zo of staat zijn gulp open??

  Reactie door Wieke | maart 18, 2010

 30. Yep…zijn rits staat open. Ik ken hem eigenlijk niet anders 😉

  Reactie door Repel | maart 18, 2010

 31. Hahaha, leuk logje van Sherlock. Mag best vaker! En die foto van De Wijze op hakken. Leuk!

  Reactie door Renske | april 28, 2010


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: