Repel's Blog

De onnavolgbare Repel en haar vier Daltons

Mijn knappe kekke knakker wordt nóg een beetje knapper van de kapper

Vanmorgen waren Manlief en ik samen en brachten we met z’n tweeën de kinderen weg. Dat is voor ons een ongekende luxe en zó heerlijk. Het was Woensdag Plusgroepdag (hoezo woordenloos?) en dus brachten we Middelste naar het plusgroep-klasje. De juf van de plusgroep sprak ons aan. Vorige week was Middelste een beetje boos geweest dat de plusgroep was afgelopen..hoe vonden wij dat hij het vond?  Ze zei dat we op den duur moeten gaan bekijken of de plusgroep nog wel voldoende is voor hem. Oh hemel, waar gaat dit eindigen. Middelste gaat wel heel erg hard. Leertechnisch is groep 2 al geen optie meer, hij is nu al ruimschoots klaar voor groep 3. Maar hoe zit dat emotioneel?

Ik ben enorm blij dat de school vinger aan de pols houdt en ons blijft informeren over hoe het met hem gaat.

<off topic> na een babbeltje met Buuv heb ik besloten ook al te gaan informeren in de regio: stel nou dat deze school ut um niet gaat worden…</off topic>

Nadat alle kinderen waren ondergebracht gingen Manlief en ik met z’n tweetjes schandalig decadent ontbijten bij de Délifrance in Repelbuurdorp. Ik moest vervolgens een uurtje naar werk voor een afspraak waar ik niet onderuit kon, maar toen ik terugkwam ging ik met Middelste naar de kapper. Hij wil lang haar, net als zijn grote broer, dus er moest een op-de-lang-laten-groeien-modelletje in geknipt worden.

En hoe über-knap je dan ook moge wezen in je plusgroepje…bij de kapper wordt je altijd nóg een beetje knapper…

februari 3, 2010 - Posted by | Beslommeringen, De Daltons | ,

31 reacties »

 1. Hoi hoi,

  hier in de buurt is een Leonardo school. lijkt me echt iets voor middelste. Kijk eens of er eentje in Repeldorp zit! Anders verhuis je toch hierheen !! ha ha

  Greetz, Ellen

  Reactie door Ellen | februari 3, 2010

 2. wat een knappe foto weer Repel.. echt een hartenbrekertje hoor… enne je titel van dit logje… daar waag ik me even niet aan:)..
  grts

  Reactie door frieke | februari 3, 2010

 3. Wat heeft Middelste toch een mooi koppie zeg en helemaal met de nieuwe coupe van de kapper!

  Enne, heerlijk even rustig met z’n 2-en ontbijten, daar moet je inderdaad van genieten.. good for you..
  Wat kun je met een druk gezin soms zó genieten van kleine dingen als samen de kinderen naar school brengen en even rustig ontbijten, hè?

  Reactie door Nanna | februari 3, 2010

 4. Nou, ik kan die foto’s van jou altijd maar een stukje zien. Ik wil ze verdorie helemaal kunnen zien, die lekkere mannen van jou!
  Heerlijk even qualitytime met manlief. Gaat het goed met hem?

  Reactie door Toaske | februari 3, 2010

 5. Leonardoscholen zijn er ook in Nederland, hoor Ellen! Tja, waar eindigt het hè? 1 klas versnellen is meestal niet tegen te houden en dat gaat ook emotioneel nog wel, meer klassen raad ik meestal niet aan. Dan moet hij een ander proramma krijgen en toch bij zijn 1 jaar oudere ‘leeftijdgenoten’ bljven zitten. Sommige ouders kiezen voor (gedeeltelijk) thuisonderwijs, of inderdaad, voor een Leonardoschool. Maar hoe fan ook- NU genieten – Wàt een koppie zeg! Je zou hem opvreten!

  Reactie door baasbraal | februari 3, 2010

 6. Beauty and brains!

  Meestal gaat het overslaan van klassen wel goed. De problemen ontstaan vaak als de puberteit begint. Dan beginnen de verschillen fysiek en emotioneel erg groot te worden.

  Succes met keuzes maken, wat die zullen er gemaakt moeten worden. Daar ben ik van overtuigd.

  Reactie door Ri | februari 4, 2010

 7. Inderdaad: beauty ánd brains!

  Moeilijk hoor, zulke keuzes. Je weet eigenlijk achteraf pas waar je goed aan doet.

  Reactie door Natasja | februari 4, 2010

 8. Haha, die oogjes ook! Prachtig.

  Gisteren in 10-minuten geprek dacht meester oorzaak van slecht-in-vel-zittende zoon ook gevonden te hebben en raadde een hoogbegaafdheidstest aan. Alleen hadden ze verderop deze school helemaal niets om vervolgens met “dat soort” kinderen te doen. Geen plusklas, geen verdieping. De twee kinderen die hij vorig jaar in de klas had gehad “die deden ook zo”, zijn inmiddels van school en naar een leonardo.
  Je begrijpt, ik heb niet geslapen vannacht.

  Stom he, dat het me zo raakt? Het is beter dan een slechte diagnose bij de hartspecialist, om maar wat te noemen, maar ik ben toch wel van slag. Ik vind het super dat hij zijn sommetjes snapt en lezen kan, maar vooral wil ik dat hij gelukkig is als hij de hele dag op school zit en fijn met zijn vriendjes omgaat.

  Reactie door Mammalien | februari 4, 2010

 9. een andere school zou helemaal niet zo gek zijn
  een “gewone” school heeft toch zijn beperkingen en dat blijkt nu al in groep 1 voor hem

  leuke titel trouwens, om je tong over te breken

  Reactie door Eu Mesmo | februari 4, 2010

 10. Wat een prachtige middelste heb je toch! Zo’n leonardo-school lijkt me wel wat misschien. Wat ik zelf niet zou willen bij m’n kind is dat hij het buitenbeentje van de klas wordt, in wat voor opzicht dan ook (intelligentie of leeftijd).

  Reactie door Carla | februari 4, 2010

 11. wat een knapperd is het toch!

  Reactie door Linda | februari 4, 2010

 12. Dank voor de reacties: ik ga eens kijken of er in de buurt een Leonardoschool is. Ik ga me gewoon eens orienteren. En ik snap je helemaal Mammalien: anders zou jij ook eens om je heeb gaan moeten kijken…

  Reactie door De Repel | februari 4, 2010

 13. Heel knappe middelste heb je.
  SUcces met zoeken naar een gepast school voor hem.
  Groetjes Cathleen.

  Reactie door cathleen | februari 4, 2010

 14. Wat fijn dat jullie een goed contact hebben met school.En wat een mooie foto van z’n knappe koppie!

  Reactie door Fenny | februari 4, 2010

 15. Ik wilde idd ook al een Leonardoschool voorstellen ja, kijk daar ;s naar?

  En hij is KNAP!!!

  Reactie door Joeltje | februari 4, 2010

 16. Ik vind ‘m uberknap. Op alle fronten.

  Reactie door Yvonn | februari 4, 2010

 17. Je hebt een kereltje om op te vreten meis en die leonardo school zal ook wel bij jullie in de buurt zijn, voor middelste fijn als hij meer wordt uitgedaagd en dat de andere kinderen net als hij zijn zodat hij niet altijd de uitblinker is.
  Zelfs hier is een leonardoschool in de omgeving te vinden. Ja wel zit je dan met vervoer maar daar is ook wel een mouw aan te passen . Mijn kinderen hebben nooit hier op de dorpsschool gezeten en hadden vaak vriendjes en vriendinnen van hun school mee om te spelen. Maar via de sport en de buurt hadden ze ook kinderen op het dorp waarmee ze bevriend waren, nooit problemen gehad daardoor.

  Reactie door Haba | februari 4, 2010

 18. Een prachtige zoon heb je!! (Trouwens alledrie zijn ze prachtig als ik de foto’s mag geloven).
  Fijn dat ze op school met jullie meedenken en dat je kind serieus genomen wordt. En goed dat je je vast gaat oriënteren want je weet maar nooit. Je kunt maar beter weten wat er allemaal voor mogelijkheden zijn.

  En lekker hoor, zo’n ontbijtje met z’n tweetjes. Geniet er maar van!

  Reactie door lien | februari 4, 2010

 19. Haha, die eigenwijze oogjes van m!!!
  Mooie kids hebben julllie Reep.

  Reactie door Nicolekebolleke | februari 4, 2010

 20. Heeft de school geen idee of er in de buurt van Repeldorp geen school is voor hem.
  Off topic, ja ik vind het ook een erg mooi gebouw, daarom heb ik de hele bouw ook gevolgd.

  Reactie door Leidse Glibber | februari 4, 2010

 21. Wat een knap koppie zo van de kapper! Kan me voorstellen dat middelste een beetje boos was toen de les afgelopen was. Ben je net lekker bezig, moet je alweer ophouden 😉

  Fijn dat de juf/school zo meedenkt! Ik zou al blij zijn als ze hier op school de oogkleppen eens af doen 😦

  De toelatingseisen voor een Leo-school zijn trouwens over het algemeen niet mals (althans dat is hier zo). Quote van de website van “onze” Leo-school:

  “Voorwaarde voor toelating blijft een door een erkend orthopedagogisch bureau of GZ-psycholoog uitgevoerd intelligentieonderzoek, waarvoor meestal de WISC of de SON wordt gebruikt. […………] Minimumnorm voor plaatsing op een Leonardo afdeling blijft IQ 130 of meer.”

  Kun je niet eens een balletje bij jullie school opgooien (schoolhoofd of IB-er) of ze voor hem een IQ-test kunnen aanvragen? Dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent en de school ook meteen. Hij loopt nu nog niet echt tegen problemen op (en gelukkig maar) maar als de school niet snel genoeg (bij voorkeur voor hij in groep 8 zit…lol) met een plan van aanpak voor hem komt issie binnen no-time uitgekeken, ook op de plus groep.

  XOX

  Reactie door Meanannie | februari 4, 2010

 22. @Meanannie: we zijn bij een kinderpsycholoog geweest toen hij 3 was omdat hij toen niet functioneerde op de creche. De creche dacht dat hij autistisch was: dat was de reden dat we gingen. Wij zagen dat er iets loos was, maar we wisten niet wat. Autistisch nee, maar wat dan wel? Haar oordeel: niet autistisch, gewoon slim! De kinderpsycholoog zei dat hij te jong was om te testen, dat kan pas vanaf 6. Maar ze heeft ‘illegaal’ een test bij hem afgelegd voor kinderen vanaf 6 en toen scoorde hij “ver, heel ver, erg ver” boven het gemiddelde. Met 3 jaar oud dus.

  Ze hoopte dat het niet nodig was, dat hij wellicht zou opbloeien op school, maar ze zei dat als het op school nu ook niet zou lukken, hij met 6 jaar terug moet komen, pas dan kunnen ze IQ meten. Hij zit in haar dossier….ze wet wat ze aan hem heeft! Ik ga wellicht niet wachten met 6….ik ga wellicht iets eerder…

  Reactie door De Repel | februari 4, 2010

 23. Repel, de SON-test is juist voor zeer jonge kinderen bedoeld. Lees hier maar eens, KLIK

  Dus dan hoef je in ieder geval niet te wachten tot hij 6 is 😉

  Off-topic: mijn Blog is 2-talig (engels/nederlands) en ik geen idee waarom je de ene keer Nederlands krijgt en de andere keer Engels. Rechtsboven kun je zelf een taal kiezen door op de vlaggetjes te klikken (die Duitse vlag moet ik nog eens weghalen…tikkie overmoedig… 😆 ).

  Reactie door Meanannie | februari 4, 2010

 24. Dank je wel

  (Lees je mee, Bea?)

  Reactie door De Repel | februari 4, 2010

 25. Ich meine: danke schön, oder so etwas.

  En dat zijn precies toevallig alle Duitse woorden die ik ken.

  Reactie door De Repel | februari 4, 2010

 26. Gern geschehen!

  (Ach wie hou ik voor de gek…vertalen.nu is errug geduldig 😉 )

  XOX

  Reactie door Meanannie | februari 4, 2010

 27. Jeetje, zo wij zitten te tobben met de oudste die zoveel moeite met lezen heeft, zo tobben jullie met de middelste die zoveel slimmer is dan zijn leeftijd aan kan. Konden ze maar wat aan elkaar overgeven, was het voor beiden mss makkelijker 😉

  Hoe dan ook, ik weet zeker dat jullie een oplossing gaan vinden voor dit ventje al zal het heus niet makkelijk worden om hem op de juiste plaats te krijgen.

  Gr Barbara

  Reactie door barbara | februari 5, 2010

 28. OOOOOOOHHH, en wat lijkt hij dan op Repel!

  Reactie door Ellen (D) | februari 5, 2010

 29. @Ellen: Echt wel! Ik ga mezelf als man zien opgroeien :-)))))

  Ondertussen slurp ik alle tips van jullie op. Had ik al bedankt? Dikke zoen aan jullie allemaal.

  Reactie door De Repel | februari 5, 2010

 30. Ik hoop dat jullie iets vinden dat bij Middelste past! Als je dan toch op school zit ;), is het wel fijn als dat een goede tijd is 😀

  Reactie door Mirjam | februari 6, 2010

 31. Hoe vaak ik ook weg ben van de digitale snelweg en dan weer terugkeer; Repel blijft van die wonderschone foto’s plaatsen. Dat koppie vvan Middelste, geweldig mooi!

  Reactie door Simonatoetje | maart 3, 2010


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: