Repel's Blog

De onnavolgbare Repel en haar vier Daltons

Zoveel moois en dan nóg klagen; De Repel is oer-Hollands

De Repel had gisteren een team-uitje. In Amsterdam. Oh jongens, het was een geweldige avond; ik heb nu nog spierpijn in mijn buikspieren van het lachen. Maar toen ik – slechts 10 minuten later dan gepland en aan thuisfront beloofd –  naar de tram liep…bleek die niet meer te rijden. Op een zaterdagavond in Amsterdam kan je voor half 1 blijkbaar geen tram meer krijgen. Ik was met stomheid geslagen. Wat een durrep.

Omdat ik heg noch stech ken in “020”,  (ik heb opdracht gekregen van Manlief dit minimaal één keer gezegd te hebben), loop ik die 10 minuten weer terug naar de kroeg. Het steeds kleiner wordende clubje collega’s helpt mij aan een taxi. Ik kom aan op 020-centraal en kijk naar het bord: mijn trein gaat om 0:45 uur. Ik kijk naar de klok: het is 0:46 uur. Ik kijk terug naar het bord en zie net dat mijn trein van het bord verdwijnt. Ik mag 59 minuten wachten op mijn eerstvolgende trein die om 1:45 uur gaat. De eerste gedachte die door mijn hoofd gaat, is dat het heel lang geleden is dat ik het nachtnet heb genomen en ik heb er nooit van gehouden. (Wel het feit dat het bestaat, maar niet het volk dat je er tegenkomt.) De tweede gedachte is mijn nachtrust. Omdat ik de nacht hiervoor dankzij mijn Daltons maar een uur of 3 a 4 slaap had gehad, sta ik te juichen met tranen in mijn ogen.

Ik bel Manlief om een potje te kunnen grienen en ga vervolgens op jacht naar de dichtsbijzijnde patatboer die nog open is. Een dikke kroket een ongelofelijk grote zak friet met ongelofelijk veel mayonaise later zie ik het pas weer een beetje zitten. Maar het is koud en het tocht. En er lopen enge mensen. Er lopen dronken mensen. Zelfs in mijn aangeschoten toestand zie ik enge dronken mensen. Een uur onder deze omstandigheden duurt lang. Heel lang. Als mijn trein eenmaal komt, kan ik bijna niet meer uit mijn ogen kijken, zo moe ben ik. En ik heb het koud, zo koud. In mijn coupé bevindt zich, om het nog net wat aangenamer te maken, een agressieve dronken lor waardoor ik bij Repelduurdorp Centraal bijna niet uit kan stappen. Ik kan die strenge conducteur van 2-bij-2-bij-2 wel zoenen als hij onze coupé redt. Het is inmiddels over 2’en en ik zie het niet zitten om mijn fietsje naar huis te pakken. Ik pak dus wéér een taxi en ik baal van de kosten die ik moet maken, al weet ik dat veilig thuiskomen boven alles gaat. Maar ik merk heus wel dat die laaielichter expres the log way neemt naar Repeldorp. Maar ik ben te moe en te koud om stennis te maken.

Ik plof naast Manlief in bed en zeg: “Ik doe dit nooit meer. I am getting too old for this shit. Ik ga alleen nog maar stappen in Repeldorp. Dan had ik tot een kwartier geleden hebben kunnen zuipen, hetzelfde zijn kwijt geweest, maar zoveel meer lol hebben gehad!” Moe en slaperig als hij is kan hij nog grinniken.

Vanmorgen mag ik blijven liggen. Manlief is niet voor niks ManLIEF. Hij komt me wakker maken met de woorden: “Zullen we naar de Beekse Bergen gaan?” Ooooooh, daar ben ik wel voor te porren. Oma had kaartjes gewonnen bij de postcodeloterij en die heeft ze aan ons gegeven. Dus in plaats van naar Repelbos (heus, lief Bos, ik ben je niet vergeten, volgende week ben ik er weer, heus!) gaan we naar de Beekse Bergen. De Repel is moe, zoooo Moe, maar de diertjes zijn mooi. Dus de Repel hijst zich uit bed en kleedt zich aan.

De tijgers zien we niet in de auto-safari, maar wel tijdens de stop halverwege in het restaurant. En ze waren erg ver weg, maar met mijn nieuwe lens krijg ik ze redelijk voor de camera. Tijgers: mooi, sterk, woest en gevaarlijk. Deze zag me. Ik was namelijk die idioot die op de tafel ging staan bij vier wildvreemden ***die nog zaten te eten ook*** om een foto te nemen. Ik denk dat het een hij was, maar ik weet het niet zeker. Ik heb heel veel foto’s van hem gemaakt. Mooi, sterk, woest en gevaarlijk. Zo heb ik mijn mannen graag!

En ik spot dit schatje. Weet je, voor dit schatje hoef je niet naar de Beekse Bergen, deze kan je overal spotten, maar ik spotte hem daar. Ik heb iets met kikkers. Sommigen onder jullie, de intimi, weten dat.

Er huppelt een heel klein wit aapje en er slingert een wat grotere zwarte aap. Ze zijn vriendjes (of familie?). Op een moment zit de grote zwarte met haar (zijn?) rug naar me toe. En het witte kleintje slaat zijn (haar?) arm om de grote zwarte heen. Je ziet zo weinig op deze foto, maar daarom juist vind ik hem zo mooi.

Wij hadden oogcontact. Een paar seconden lang. Een hele bijzondere ervaring: wij keken elkaar aan. We keken elkaar echt aan. Haar zusters waren weggehold naar voedertijd. Zij bleef staan en keek me aan.  De Repel en de Leeuwin. Ik ben in geen enkel opzicht als zij…behalve als het om mijn kindjes gaat. En andersom geldt hetzelfde, denk ik. Eigenlijk lijken wij dus heel erg op elkaar.

Speciaal voor Jongste: naar de Hie-haf!

Hie-haf, hie-haf! De giraffe kijkt ons dreigend aan: “Hoe noem jij mijn zuster????” (Vrij naar Asterix op Corsica….ken je Asterix!)

Onze auto kreeg dezelfde behandeling als de auto voor ons.

Deze foto maakte ik alleen maar om te kijken of hij mooi zou zijn.

Het was mooi ja, maar toen we het park uitreden vonden we het best “kort”. Of hoe zeg je dat; “minder dan we verwacht hadden”. Het klinkt ondankbaar, maar we waren een beetje teleurgesteld. Maar okay, vanwege de regen, namen we niet ook nog de boot en niet ook nog de wandel safari. Met mooi weer doe je dat wel. (Maar zoveel dieren meer dan we met de auto hebben gezien zijn er niet, gezien de plattegrond.)

Laat ik het zo zeggen: Het was een top-middag met heel veel mooie beestjes. Maar als we de kaartjes zelf hadden moeten dokken zouden we 74 euro hebben moeten neertellen. En of het me dat waard was geweest? Eerlijk gezegd? Nee. Ik zou het er niet voor neertellen. Hoe typisch oer-Hollands kan je zijn. Wij verdienen goed, wij kijken niet kritisch naar geld omdat het niet hoeft. Wij smeren geen brood, wij lunchen ter plaatse, die luxe hebben we. Maar vandaag was ik voor een paar armetierige fricadellen met een paar droge witte kadetjes en een tweetal lullige chocomelletjes  over de twintig euro kwijt. Het is niet dat ik het niet kan leien, maar ik vind het belachelijk. En ik zou het uit principe niet willen doen, ware het niet dat Middelste en Jongste nog te jong zijn voor het concept “uit principe”. En daarbij vind ik het nogal wat dat Oudste snapte dat dat niet vanzelfsprekend was.

Dus…zonder de vrijkaartjes zou dit dagje over de honderd euro hebben gekost. Ondanks zoveel mooie beestjes vind ik het over de top, die prijzen. En ondertussen zijn wij dankzij de postcodeloterij al op vele plaatsen geweest waar we anders niet geweest zouden zijn. En anderen dankzij ons ook al een paar keer. Wij en onze familie hebben vaak mazzel met deze dingen en we nemen graag anderen met ons mee. We hebben meerdere keren gezinnen meegenomen…zij zouden het vast zelf ook niet gedaan hebben zonder de kaartjes van ons.

Na thuiskomst wilde ik gaan lopen. Maar het ging voor geen meter. Ik was te brak van gisteren. En daarbij moest ik héél erg naar de wc na 2 kilometer. Maar ik ben geen professionele loper die even graait in die broek om “iets”  te pakken en in de berm te gooien zonder ooit van pas te verminderen. Ze doen het echt! Ja, ook ik had rustig oud kunnen worden zonder deze informatie. Nee, ik heb met weerzin mijn rondje kortgesloten en heb maar 5 kilometer gehold, maar wel in een half uur. Maar toen onder de douche voelde ik ineens pijn. In mijn oorlel? Mijn nieuwe oorbel? Nee…het is niet mijn oorlel. Ik probeer te voelen wat ik nou precies voel. Mijn oor…mijn kaak? Heb ik oorpijn? Kiespijn? Wat voel ik? Vanuit mijn jeugd ben ik panisch voor oorpijn…maar nu ben ik panisch voor kiespijn. Wie bel ik morgen: de dokter of de tandarts? Mijn glas is halfleeg: 5 kilometer hollen als je 10 van plan bent is halfleeg. Als bonus krijg ik de keuze: oorpijn of kiespijn. Either way, I am screwed. Mijn glas is halfleeg.

Ik schenk mijn echte glas nu tot de nok toe vol. Overvol. Ik heb pijn. De Repel klaagt steen en been.

oktober 11, 2009 - Posted by | Party of Five, Repel, sport | , ,

27 reacties »

 1. Lekker slapen met een paracetamol! Daar knap je verschrikkelijk van op. Prachtige foto’s, van de tijger en van de giraf vooral. Enne… die foto van de leeuwin houden we zeker nog te goed?

  Reactie door baasbraal | oktober 11, 2009

 2. Sorry, ik dacht dat hij er niet opstand, maar het duurde even voor hij geladen was.

  Reactie door baasbraal | oktober 11, 2009

 3. Prachtige foto van die leeuw. Het is nog een welp, want ik zie stippels.

  Reactie door baasbraal | oktober 11, 2009

 4. had nou even gebeld; had ik je opgepikt en een matrasje voor je neergelegd! maar als ik je zo lees, is er geen ‘volgende keer’ in ‘020’. En je hebt gelijk qua attracties: het is allemaal zó duur! Gelukkig zijn er meestal wel wel ergens kortingsacties, dus als je nog eens ‘gewoon’ ergens heen wilt, loont het de moeite om het internet af te struinen naar dit soort acties.

  Sterkte met de pijnen; weet je zeker dat het kiespijn is? is het misschien gewoon een verkopudheid die op je kaken drukt? (heb ik ook wel eens last van)

  Overigens weer errug mooie foto’s!

  Reactie door Corine | oktober 11, 2009

 5. Wat een avontuur zeg, met dat taxi en treingedoe. Je weet het erg beelden te vertellen in ieder geval.

  Oudste en jongste waren afgelopen maandag met opa en oma naar de Beekse Bergen (ook met gewonnen kaartjes).

  Nieuwe lens trouwens?

  Reactie door Toaske | oktober 11, 2009

 6. wat een toestand met de trein en de taxi’s
  petje af dat je de volgende dag überhaupt nog iets wilde ondernemen
  en je hebt gelijk hoor , het is overal zo ontzettend duur, dat is echt niet leuk meer

  Reactie door Eu Mesmo | oktober 11, 2009

 7. Ik zou poepchagrijnig zijn geweest als ik daar midden in de nacht op het station had gezeten en doodsbang ook , ik heb het niet op dronken lui…
  Die giraf…..wow wat zijn het toch mooie dieren het is absoluut mijn lievelingsdier na poes en hond of course.
  Ja absoluut zo mooooooiiiii.
  EN wat is het nou kies of oorpijn? Jee arme jij, heb je een beetje kunnen slapen???

  Reactie door ilse | oktober 12, 2009

 8. o ja en idd ze zijn belachelijk duur, met 7 kids helemaal niet te betalen…

  Reactie door ilse | oktober 12, 2009

 9. Prachtige foto’s maak je toch…
  Doe je er eigenlijk ook wat mee behalve op je log zetten?

  Reactie door Nicoleke | oktober 12, 2009

 10. Ik voel met je mee… en klagen mag hoor, waar heb je anders een blog voor? Als niemand mocht zeiken was er een stuk minder te lachen op de wereld.

  En wat die pretparkprijzen (en kwaliteit van de lunch!) betreft: vreselijk!!! Ik heb ook m’n principes. Bovendien, vrijwel alle ouders roepen het, misschien moeten we ze gewoon gaan boycotten met zijn allen? Alleen nog maar naar Repelbos, iedereen (-;

  Reactie door Mammalien | oktober 12, 2009

 11. Wat een geweldige foto’s!!
  Super. Echt super.

  Voel je je wat beter?

  Reactie door Door | oktober 12, 2009

 12. Wat een ellende in onze hoofdstad! Had een van je collega’s je geen lift kunnen geven? Ze kunnen toch wel zo’n luizestukje omrijden? Anders had ik een hotel genomen. Voor geen goud ’s nachts op Adam CS!! Trouwens, op geen enkel station in geen enkele grote stad.

  Over dure dagjes uit: meestal neem ik maar krentenbollen mee enzo. Het is misschien oer-burgerlijk, maar anders vind ik het echt niet te betalen. Gelukkig hebben we nog een kind in de wagen en die biedt véééél bergruimte. Koffie drinken doen we wel, want een thermosfles mee vind ik toch te ver gaan. Daarbij drinken mijn man en ik onze koffie niet hetzelfde. En idd, wat Corine zegt: internet afstruinen naar kortingsacties. Vaak komt het idee om ergens heen te gaan pas in mij op als ik ergens een kortingsactie voorbij zie komen.

  Reactie door Wieke | oktober 12, 2009

 13. De pijn blijft op een zeur-niveau: ik denk dat Corine gelijk heeft en dat het met mijn verkoudheid te maken heeft…

  Reactie door De Repel | oktober 12, 2009

 14. Wat een drama zeg die zaterdagavond/nacht.
  Aan ‘020’ te zien heb je echte Feyenoorders in huis!
  Die leeuwin, daar zou ik dus kippenvel van krijgen en haar er zo als kat bijnemen in huis; prachtig!

  Reactie door Nicolette | oktober 12, 2009

 15. Als eerste dan maar beterschap. Wat het ook is, het is niet fijn.

  Ik vind je stoer en dapper, in je enigste uppie op A’dam CS. Jammer dat dit het uitje zo vergalde maar je hebt er een leuke zondag voor weer gekregen.

  Wij zijn smeerders en tijdens een uitje smeren we ook, nemen we de thermoskan mee en kopen we hooguit een ijsje. Gelukkig krijgen we nog wel eens wat toegangskaartjes en soms via de pv van mijn werk ook voor een leuk prijsje een dagje weg maar anders was het voor ons niet te betalen.

  Reactie door Barbara | oktober 12, 2009

 16. Owja, en bedankt voor de mooie foto’s 🙂 ze zijn weer prachtig, zou het aan die nieuwe lens liggen?

  Reactie door Barbara | oktober 12, 2009

 17. @..
  Dat glas heb je volgeschonken. maar met wat?
  volgens mij met iets waarin flink wat alcohol zit, gezien de schrijffouten in je reactie bij mij hihihihi
  en eh.. die ongeboren baby zit in ieder geval niet in mijn buik hoor 😉

  Reactie door Eu Mesmo | oktober 12, 2009

 18. Wij kregen ook bericht dat papa kaartjes BB had gewonnen. Alleen lullig dat hij toen al dood was en wij de sleutels al hadden ingeleverd 😉

  Wat een avontuur met die trein.. tss..

  Reactie door Joeltje | oktober 12, 2009

 19. hahahahahahaha smoesjes!! het is gewoon de alcohol hahaha

  Reactie door Eu Mesmo | oktober 12, 2009

 20. Wst leuk dat het sommigen is opgevallen dat ik een nieuwe lens heb 😉

  Reactie door De Repel | oktober 12, 2009

 21. Is dat zo’n telelens-gebeuren? Beschrijf het ding eens…
  Ik heb nog ergens zo’n toeter liggen, maar vind hem te zwaar om altijd maar mee te zeulen. De camera zelf vind ik al zo groot. Neig er toch zeer toe om weer een klein digitaal dingetje te kopen, zoveel gemakkelijker en die foto’s zijn ook helemaal niet slecht. Wel jammer van de centen voor die grote digitale…

  Reactie door Wieke | oktober 12, 2009

 22. Nou ja, Wieke: ik loop inderdaad rond met een groot zwaar ding! Ik heb een digitale spiegelreflex en heb er daarna een lens bij gekocht met een groot bereik: van 18 tot 250mm. Ik wil voor mijn verjaardag (zo rond de tijd dat jij ook dingen voor je verjaardg kan gaan vragen ;-)….hint….hint) geld vragen voor een heuse zoomlens…

  Reactie door De Repel | oktober 12, 2009

 23. Wat voor pijn is het nou? Voor wat prijzen ben ik het compleet en volledig met je eens. En ik hoop voor alle dieren in een dierentuin dat zij beter eten krijgen dan de betalende bezoekers, want ik heb nog nooit, in geen enkele dierentuin, iets fatsoenlijks te eten kunnen kopen. Wij smeren tegenwoordig wel zelf brood; niet in de eerste plaats omdat we best een beetje zuinig willen doen.
  Oh enne… een bezoek aan 020 gaat nooit ongestraft…

  Reactie door Yvonn | oktober 12, 2009

 24. Enerverend maar wel erg leuk weekend.
  Is het nog steeds zo dat die stomme treinen om het uur gaan, heb ook diverse keren een uur moeten wachten.
  En soms wel meer, destijds had je achter het station en krooeg dus dacht ik laat ik het ONaangename met het nuttige combineren en ging daar dus even snel een biertje halen.
  Je raadt het al, heb die nacht drie keer de trein gemist hahahah.
  Mooie foto’s van Beekse Bergen, en wat had ik je graag op die tafel zien staan , zie het helemaal voor me.

  Reactie door Leidse Glibber | oktober 12, 2009

 25. ha, ha, Repel: kan me voorstellen dat je denkt dat wij ver van CS afwonen, maar zó groot is ‘020’ nou ook weer niet. Bij noordenwind kun je bij ons de trein die jij moest nemen, goed horen.
  nummers doormailen is idd een goed plan. ik had gisteren nog even het idee om een lading AH puzzelstukjes af te gooien, maar er was een omleiding van 0202 naar Repeldorp, dus maar niet gedaan. ip daarvan naar de IKEA. 🙂

  Reactie door corine | oktober 12, 2009

 26. Aaaahhh, ik voel het gewoon. De hoofdpijn, de vermoeidheid… niet ‘echt’ natuurlijk. Maar ik kan het me zo levendig voorstellen en alleen al daarom zie ik er tegenop om nog echt ‘op stap’ te gaan. Oud worden noemen ze dat 😉

  Reactie door prutsen | oktober 12, 2009

 27. Toevallig; ik heb ook iets met kikkers! Ik noem mijn vriendjelief altijd kikkertje. Nee, niet omdat hij eerst een kikker was en ik hem toen gekust heb. Maar toch, ik heb iets met kikkers!
  Daarbij ben ik het helemaal met je eens, die prijzen zijn om gek van te worden. Alsof mijn portemonnee zo diep is…

  Reactie door Simonatoetje | oktober 14, 2009


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: