Repel's Blog

De onnavolgbare Repel en haar vier Daltons

Blijft leuk!

Ik kan blijven loggen over mijn leven, het houdt maar niet op. En al zeg ik het zelf, ik maak er altijd van die verdomd leuk verhaaltjes van! Ha ha, het moge duidelijk zijn: ik ben in een goed humeur. Jongens, maak je borst dus maar nat, want in een dergelijke stemming krijg je lyrische logjes van de Repel. Maar ik kan er niks aan doen; ik heb gewoon een héél erg leuk weekend.

Toen wij bedachten dat we de tweede verjaardag van Jongste op een zaterdag in september zouden vieren, hadden we geen rekening gehouden met het feit dat het voetbalschap van Oudste ook deze zaterdag een zaterdagwedstrijd zou inhouden. Oeps. Gelukkig draait Huize Repel op <synische toon>organisatie en improvisatie</synische toon> dus na de drukte van de vrijdag (werk-eten-boodschappen-kamer opruimen en in visite-stand zetten) konden we zaterdag redelijk relaxed naar de voetbal.
Ik maak wel geintjes over het leven van een socker mom, maar ik vind het echt heel leuk. De ouders van zijn medespelertjes zijn leuk en sportief; het is domweg gezellig langs de lijn. En ik geniet van mijn oudste zoon die al zo’n grote kerel aan het worden is. En hij is zó blij dat hij voetbalt. Hij wordt al de stofzuiger van het middenveld genoemd, de corner-specialist en natuurlijk Pi-air. En ik ben nog steeds die fanatieke moeder die zo heel hard “pi-air” riep toen Oudste die vrije trap nam en die zo handig is met een weblog. Ach, ik kan me slechtere reputaties voorstellen om te hebben.

Dus deze socker mom zat vanmorgen vroeg de site van onze F10 bij te werken met het wedstrijdverslag en de stand van de penalties. (Voor de leken onder ons: ze mogen na afloop van de wedstrijd allemaal een penalty schieten.) De weblog van mijn zoon was eerder voorzien van een nieuwe log dan mijn eigen stekkie!

Excuses voor de uitermate belabberde kwaliteit van onderstaande foto, maar ik heb hem niet gemaakt en Vader Van Medespelertje heeft duidelijk geen nieuwe lens!

Image Hosted by ImageShack.us

loftrompet1Ik bleek nog ruim een uur te hebben voor de visite zou losbarsten, dus ik besloot nog maar een rondje te lopen. Het was lekker weer en nog net fris genoeg. En het lopen ging heerlijk. Het ging zo lekker dat ik mijn rondje net iets groter maakte. En ta-taaaaa, kom maar op met op die loftrompet, want ik rende 10.14 kilometer binnen een uur. Ik heb mijn doel bereikt: ik kan 10 kilometer binnen het uur rennen!
Nu moet ik mijn conditie vasthouden een geen blessure oplopen. Ik ga in mei officieel de 10 kilometer lopen en en in mei kan het warm zijn. Ik ben een ‘koud weer loper’, dus ik hoop dat ik het red in mei.

Man oh man: de Repel rent 10 kilometer binnen het uur. Lang leve de power song van de Nike+iPod

Dus nog blij van de voetbal en helemaal high van het rennen gingen we over naar de middag: hieperde-de-piep….HOERAAAAA! Jongste zou zelf wel even zijn ballonnen opblazen. Kijk hem eens, de spuug loopt langs zijn handje. Jullie begrijpen zeker wel dat toen het hem uiteindelijk niet lukte en hij het natte besmeurde ding aan mij gaf, ik tegen hem zei: “Ga maar naar papa, die helpt je wel!”

Het is echt een heel leuk loopwagentje, een super leuk ding, en hij kan giraffe (=overlevingsknuffel) erin meenemen. Maar ik kreeg gisteren sterk de indruk dat opa en oma net zo goed alleen de doos hadden kunnen geven. Daar werd nog meer mee gespeeld dan met het karretje zelf! Uren lol hadden ze met een lege kartonnen doos.

En wat doe je dan de volgende dag op een mooie zondagmorgen? Dan ga je naar Repelbos! Dan ga je de eendjes brood voeren. Maar ik kreeg Jongste maar niet uitgelegd dat het drie dagen oude brood niet voor hem, maar voor de eendjes was!

En ze hadden vandaag Kristal in Repelbos. Heus kristal. Speciaal voor Repel.

Image Hosted by ImageShack.us

Sorry schat, daar op de kazerne vandaag, dat je er weer niet bij was. Je hebt weer wat gemist: Jongste kan ook voetballen. Hij neemt een heule, heule lange aanloop en knalt die bal dan wel 60 centimeter ver!

september 27, 2009 - Posted by | Party of Five | ,

23 reacties »

 1. Wat een prachitge PRACHTIGE foto’s en wat een vrolijke voldoening als alles klopt, hè? !. Ik word er zelf ook helemaal vrolijk van. Dan kan je een krijsend kind midden in de supermarkt toch ook aan? Ik heb je aangeprezen bij vrouwonline.nl. Ik vind dat je net als Toetje maar eens stukjes voor een groter publiek moet schrijven!

  Reactie door baasbraal | september 27, 2009

 2. Hahahaha, dat kind in de doos! Blijft altijd kostelijk, want volgens mij doen al die kinderen dat!! (die van mij in ieder geval wel….. op die leeftijd dan…. want nu, dezer dag zo’n 2 meter puber in een doos van dit formaat vouwen gaat wat moeizamer denk ik… 😉 hihihihi)
  Enne…. wat voor camera + lens gebruik jij??? Ik ben jaloers op jouw foto’s!!!!

  Reactie door Wondelgijn | september 27, 2009

 3. Wat een leuke foto’s =D
  Hahaha ik heb met oppaskindje ooit een doos geverfd als huis! Vervolgens wou ze er in blijven slapen!

  Reactie door Simonatoetje | september 27, 2009

 4. Leuk!

  Reactie door Door | september 27, 2009

 5. Nou zeg topweekend weer…gelukkig maar.
  Idd je vraagt je af waarom je nog speelgoed koopt …geef ze gewoon een nieuwe doos in een ander formaat en andere kleur en ze kunnen weer dagen vooruit…
  Heb jij wel een nieuwe lens dan?? 😉

  Reactie door ilse | september 27, 2009

 6. Morgen komt envelop voor Oudste en jij weet wel wat erin zit dan he??
  En ik was zo stom om er een leuke kaart bij te doen alleen die kaart zag ik net liggen hier op het bureau…enfin waar het om gaat zit er in de kaart komt met de volgende zending wel mee

  Reactie door ilse | september 27, 2009

 7. @iedereen….haha…meer dozen ervaring dus?

  @Baasbraal…blooooos, de Repel bloost! Dank je voor dit ultieme compliment!

  @Wondelgijn: de camera is een sony alfa-200, niet het nieuwste van het nieuwste dus, maar ik heb een Tamron lens gekocht, eentje van 18-250 mm…Repel loves to zoooooooom in….

  @Ilse ben benieuwd naar de kaart! Sowieso erg lief dat je dit voor Oudste doet, super.

  Reactie door repel | september 27, 2009

 8. Stoer hoor: al 10 km in een uur!
  Ik doe het nua nders: eerst mn conditie opkrikken in de sportschool en daarna -volgend jaar ofzo- het hardlopen verder oppakken. Ik brak nu nl na 1 km al bij mn enkels af.
  Leuk feestje geweest zo te zien: heerlijk dat het spul opgroeit.

  Reactie door Nicolette | september 27, 2009

 9. Hahaha, not to be dropped! Geweldig verslag zeg.

  Reactie door Toaske | september 27, 2009

 10. Lekkere plaatjes hoor!

  En fijn toch, een vrolijke Repel.

  Reactie door Nicoleke | september 27, 2009

 11. Gefeliciteerd! Met zoon’s verjaardagsfeestje en de 10 km (-:

  Enne.. die dozen, die doen het altijd goed – prachtige foto ook

  Reactie door mammalien | september 27, 2009

 12. Gefeliciteerd met jongste.
  Ik heb inderdaad moeten lachen om je log en knap hoor je doel bereikt de 10K binnen het uur.
  Ik ga zaterdag de 7K in (schat) drie uur lopen.
  Loop voor de optocht uit om iedereen die uitgebreid in rood/wit gekleed is op de foto te zetten.
  Is een fotowedstrijd van de 3 oct. ver. de dertig leukst verklede toeschouwers van de optocht maken kans op leuke prijzen.
  Nummer 1 mag volgend jaar tijdens de optocht in de Gouden Koets meerijden, nummer twee dineetje in de Haagsche Schouw, nummer drie diverse munten voor de kermis van volgend jaar.

  Reactie door Leidse Glibber | september 28, 2009

 13. Hè wat fijn zo’n blog waar het enthousiasme vanaf druipt! Ik denk dat het een beetje besmettelijk is, ik wordt er helemaal vrolijk van!

  Foto nr3 van jongste spreekt boekdelen, mán wat heeft die het naar z’n zin in die doos 😆 Euhm, en ik pass de kwijlerige ballonnen ook altijd door naar papa (ik heb het niet zo op “bodily fluids”, maar papa is immuun).

  Enne…10 km binnen het uur? Geweldig! Zeg, is de stiletto-race niet wat voor jou (met die mooie nieuwe hakken van je) *grijns*

  Reactie door Meanannie | september 28, 2009

 14. Een heel enthousiast logje! Soms kan het leven heerlijk zijn!

  Reactie door Nicole | september 28, 2009

 15. Het geluk spat eraf! Houden zo.

  Reactie door Wieke | september 28, 2009

 16. Ik lach me rot om . Wahahahaha, die is echt leuk gevonden.

  Reactie door Cisca | september 28, 2009

 17. Hahaha, ik moest lachen om de cynische toon in html haakjes. Maar die vallen dus wel als ik dat typ. En dat is dan ook wel weer grappig…

  Reactie door Cisca | september 28, 2009

 18. wel = weg.

  En nu hou ik op.
  Met lachen. En reageren.

  Reactie door Cisca | september 28, 2009

 19. En dank je wel Cisca, nu ben ik begonnen met lachen. En reageren.

  Reactie door repel | september 28, 2009

 20. Oh, ik vergat min ‘trademark’ uitroeptekens bij mijn reactie!

  Ik zeg: !

  Reactie door repel | september 28, 2009

 21. Wat een leuk, vrolijk logje (wij zeggen hier blogpost ;-)! Het werkt aanstekelijk. En zo’n mooie foto’s seg!
  Eén gans uur lopen? Tien kilometer lopen? Beiden zijn apart al zeer bewonderenswaardig. Laat staan gecombineerd. Chapeau!

  Reactie door prutsen | september 28, 2009

 22. Heerlijk om te lezen, prachtig om te zien.
  En Repel zit eindelijk op 10.
  Wat wil je nog meer 😀

  Reactie door Joos | september 29, 2009

 23. ik ga niet zeggen dat hun outfits behoorlijk op die van die schoonmaakmiddelballetjetrappers hebben
  ik zeg het niet!

  dyon doet dat nog, een heeeeeele lange aanloop en dan de bal een klein beetje verder schoppen
  (of zelfs gewoon mis , dat is nog leuker hihi)

  Reactie door illybilly | oktober 3, 2009


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: