Repel's Blog

De onnavolgbare Repel en haar vier Daltons

Een week vol levenslust en moed met rozen voor mij en de eerste ippon voor Oudste

De avond-4-daagse is voor ons een organisatorische 7 sterren puzzel. Gigantisch! Bijkomend voordeel was dat het tijdstip van de start elke avond dusdanig was dat je het net niet haalde uit werk als je ook nog wilde eten. Alsjijwerktgaikeenuureerderwegendanvragenweofmijnmoederzusenjouwouderszo…en dat dan vier avonden lang. Er zijn kinderen van zijn leeftijd die voor de derde gingen, maar wij waren de jaren voorheen lafbekken: we hadden het te druk met te veel kleine kinderen en wij hebben hier te veel ouders me te veel 24-uurs diensten. En meer argumenten van dat genre. Maar omdat wij het tegenwoordig niet meer druk hebben (ahum) deden we ‘m dit jaar wel (what was I thinking?) En Oudste ging met zijn 7 jaar ‘nu pas’ voor zijn eerste medaille.

Manlief heeft alles moeten missen want hij moest of de stad redden, of hij moest op de andere twee Daltons passen. En ik moest vier avonden lang de nachtzoen van mijn jongste twee Daltons missen. Maar, all’s well that ends well: Oudste haalde zijn eerste avond-4-daagse-medaille. En toen we thuiskwamen na de intocht (ik deed mee voor spek en bonen als begeleider en had me niet ingeschreven voor een medaille) kreeg ik van Manlief een bos gladiolen schitterende rozen.

Een andere ‘eerste keer’ deze week waren judowedstrijden. Vers bij de vereniging mocht Oudste meedoen met de wereldkampioenschappen van Repeldorp. En Oudste heeft zijn eerste judowedstrijd gewonnen! Hij verloor de andere twee….maar die andere jongens hadden al de gele band en eentje zelfs al de zwarte slip dus zo goed als de oranje band dus dat was niet eerlijk!

Maar goed, de gewonnen wedstrijd. Met een schitterende yuko gooide Oudste zijn tegenstander op de grond en door hem 20 seconden in een osea-komi te houden won hij de wedstrijd met een ippon.

Jullie begrijpen: ik heb gegooooooogled. Maar ik wil wel even toevoegen dat Oudste dit uit zijn hoofd blijkt te weten, evenals het feit dat je met tweemaal een Waza-ari ook een Ippon kan scoren. Tsja. Dus. Dat wist ik dus ook niet en ik snap het nog steeds niet. En na dit logje weet ik ook zeker dat ik die termen niet meer weet op te lepelen. Het gebaar van die scheidsrechter bij die eerste ippon die Oudste scoorde daarentegen staat in mijn geheugen gegrift…

Maar goed, genoeg geluld…gelukkig hebben we de foto’s nog.

***

Mijn lieve opa G zou die derde avond van de 4 daagse hebben gezegd dat het was opgehouden met zachies regenen.

Zo verkleumd en zo koud en zo nat na 5 kilometers regen kon ik hem naar op 1 manier troosten. Ja jongen, jij mag bij aankomst een sliding maken in het gras.

Daar zit je dan, vent, in judo-zit. De intro voor de clubkampioenschappen. Je luistert aandachtig en bij elke vraag is jouw arm de eerste die in de lucht schiet. Maar nerveus ben je wel!

Joepie: je eerste osea-komi (houdgreep) in wedstrijdverband vastgelegd op de gevoelige plaat!

En als je de osea-komi 20 seconden volhoudt…heb je een ippon! (Arm van de scheids recht omhoog.)
Met een ippon heb je direct gewonnen.

Iedereen die meedeed kreeg een medaille. Want meedoen is belangrijk.
Niet iedereen had zich ingeschreven, dus dat je er bent zegt al wat, en een goed sportman weet dat winnen heel fijn is, maar van verliezen leer je dingen voor de volgende keer.

 

Soms is moeder zijn een makkie, een eitje, a piece of cake.


Advertenties

juni 13, 2009 - Posted by | Party of Five | ,

9 reacties »

 1. Gefeliciteerd met de medailles !!
  Oh wij hebben het ook weer achter de rug de avond4daagse, een hel, 4 dagen lang, 5 van de 7 kinderen deden mee (2 oudsten niet natuurlijk is niet cool) en wij maar racen tegen de klok.
  Judo mogen we ook regelmatig bij aanwezig zijn, we hebben er 5 op judo.
  De geneugten van het ouder zijn, daarnaast heb ik nog 6 op hockey en 1 op streetdance.
  Leuk dat die kinderen van alles doen alleen heb ik echt zo’n hekel aan kijken elke zaterdag naar die wedstrijden, bah, ga dan ook niet elke week hoor want met 5 kids betekent dat een hele dag daar staan want ze hebben natuurlijk allemaal andere tijden…ouders hebben het zwaar!
  Volgend jaar weer de avond4daagse??

  Reactie door ilse | juni 14, 2009

 2. Ha ha, ik mag ook niet klagen met ‘maar’ 3 kinderen! En ja, natuurlijk volgend jaar weer de avond 4 daagse :-))))

  Reactie door repel | juni 14, 2009

 3. Wat een sportiviteit! Leuke foto’s. Omdat het de laatste jaren ALTIJD regent tijdens de Avondvierdaagse, doe ik niet meer mee. En de jongens ook niet. Ik moet er ook veel te veel andere dingen voor afzeggen; op die tijd hebben ze tennis en voetbaltraining. Maar jullie hebben het volbracht en dat is stoer! Net als de judoplaatjes.

  Reactie door Door | juni 14, 2009

 4. ooh wat hebben jullie slecht weer gehad met de vierdaagse

  dat geregel…pff praat me er niet van
  je wordt zo ontzettend geleefd die week
  eerder weg van het werk, mijn moeder hier naar toe om voor een kwartiertje op dyon te passen tot jeroen thuis was
  ik heb 3 avonden dyon om half 6 al een nachtzoen moeten geven
  de 4e avond liepen we alle 4, dwz kinderen gingen bij opa en oma eten, wij gingen allebei eerder weg van het werk en tussen 2 happen door gingen wij ons omkleden om snel op de fiets met 2 kinderen naar de verzamelplaats te sjesen
  heerlijk dat die week weer voorbij is voor een jaar

  Reactie door ilse | juni 14, 2009

 5. Hier moet de avondDRIEdaagse nog komen. Volgens mij de eerste week van de zomervakantie al is dat dit jaar wel erg slecht gepland omdat er dan ook een zomerkamp van een vereniging is.
  Vorig jaar was het bar en boos, het weer. Maar dat mocht de pret eigenlijk helemaal niet drukken!

  Reactie door Toaske | juni 14, 2009

 6. Och, vergeet ik jullie helemaal te feliciteren met de prestatie(s)!

  Reactie door Toaske | juni 14, 2009

 7. Oja, ik herken het helemaal! Het eindeloze gehaast om je kind op tijd bij de start te hebben elke avond. Op onmogelijk vroege tijden aan de warme maaltijd zitten, ik at tijdens die weken meestal tussen de middag warm……braakverwekkend!
  De laatste avond liep ik al op mijn tandvlees, ofwel het was een week heel koud en nat geweest, ofwel de mussen vielen bijna dood uit de dakgoot van warmte, maar moe was ik al.
  De kids ook.
  Eindeloos stond ik te wachten met ‘mijn’ groepje, waarvan bijna alle kindertjes al moesten plassen voordat de eerste stap gezet was.
  Als dan ein-de-lijk onze school aan de beurt was moest ik héél goed zoeken tussen alle toeschouwers, waar de opa’s en oma’s, ouders enz van ‘mijn’ kinderen stonden, om kado’s en bloemen en vooral veel snoep te ontvangen.
  Langs de burgemeester ‘mijn’ groepje die kant uit sturen voor een hand van de burgemeester en een extra bos bloemen.
  Als we eindelijk terug op school waren, alle kids een ijsje en dan de medailles in ontvangst nemen.
  Een leuke maar beredrukke tijd.

  Ook de judofoto’s zijn zo herkenbaar.
  Je duwt me gewoon met regelmaat weer terug in de tijd.
  En eigenlijk geniet ik daar heel erg van.
  Vooral veel foto’s blijven maken!!

  Liefs, Marleen xxx

  Reactie door Marleen | juni 14, 2009

 8. Knap gedaan hoor! nog niet eens zozeer het lopen, maar vooral een pluim voor de strakke thuis-organisatie!
  Gelukkig hebben we hier geen avond-vierdaagse, zou niet weten hoe we dat in zouden moeten passen….

  Reactie door Wieke | juni 14, 2009

 9. Onze oudste heeft ook pas dit jaar voor het eerst meegelopen en die is al 8. Overigens liepen wij hier in Harderwijk kennelijk voor, want hij heeft het al een aantal weken achter de rug.
  Maar ik denk ook ieder jaar: hoe halen ze het in hun hoofd, starten rond het huiselijk spitsuur? Maar ja, later vertrekken kan ook niet want dan wordt het wel heel erg laat bedtijd. Maar als ik erbij na had gedacht dat hij het direct daar op volgende weekend scoutingkamp zou hebben en dan om 12 uur naar bed zou gaan, dan had ik 1 van de 2 overgeslagen.

  Reactie door Carla | juni 16, 2009


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: