Repel's Blog

De onnavolgbare Repel en haar vier Daltons

Mama in verlegenheid brengen, daar heb je kinderen voor!

Onze kinderen gaan/gingen één dag in de week naar het kinderdagverblijf. Ik noem dat trouwens gewoon crèche. Ze gaan/gingen allemaal naar dezelfde crèche. Al ruim zeven jaar breng èn haal ik de kinderen op een crèchedag, zoals wij die dagen noemen. Ik heb daar dus net als mijn kinderen vele stapjes staan. Ik heb directrices en eigenaren zien komen en gaan en heb nog meer leidsters zien komen en gaan. Een enkele leidster ging met pijn in het hart en een enkele ging met pijn in het hart van onze kinderen. De lieve schoonmaakster waar Oudste zo dol op was is er nog steeds, en dan is er nog die sporadische leidster die Oudste in de groep heeft gehad toen hij nog peuter was. Als ze die vent van zeven dan soms zien met zijn lange haren, gaan ze altijd jubelen over hoe lief en hoe groot en hoe stoer. Dat doet een moederhart altijd goed natuurlijk.

De laatste tijd echter, kwamen er steeds meer dingetjes en dingen voor die me niet zinden. Van hele kleine dingen tot grotere dingen als een maandrekening die dubbel werd afgeschreven, van uren die niet werden verrekend, van niet reageren op klachtmailtjes, …

Uiteindelijk leidde dat tot het groeien van het idee dat als Middelste dit voorjaar weggaat naar school, dat wel eens het moment zou kunnen zijn om met Jongste over te stappen naar een andere crèche. In ons geval is dat niet zo makkelijk omdat wij een ingewikkeld rooster hebben en niet veel crèches daar aan willen. Maar het is ons gelukt. Het is er leuk, er is plek en gisteren kregen we de rondleiding. We gingen met het hele gezin en Jongste was tijdens de rondleiding niet te houden: hij wilde daar blijven en hij wilde daar spelen. Met een blij gevoel gingen we richting huis. De crèche is goedkoper, ligt beter op mijn route naar werk en is ook voor Manlief in speciale gevallen dat hij toch moet halen of brengen beter te bereiken. En zo waren er allemaal bonuspuntjes waar we blij mee waren.

Maar ja, er was ook een minpuntje….ik moest het nog wel vertellen aan de leidster van de groep die er ook al ruim 5 jaar staat. Die ook Oudste nog heeft meegemaakt. Dat vond ik niet eenvoudig en ik zocht naar een manier en een goed tijdstip. Ik had me de moeite kunnen besparen. Vanmorgen liep ik met twee jongens de crèche in en toen ze haar zagen riep Middelste direct heel hard: JONGSTE HEEFT EEN NIEUWE CRECHE!!

Ze keek me aan en ik moest bekennen dat het waar was en ik had totaal mijn verhaal nog niet klaar en ik stamelde me schuldbewust door mijn verhaal heen.

Repel is niet zakelijk. Repel heeft geen zakelijk bot in haar lijf.

Advertenties

april 17, 2009 - Posted by | De Daltons | ,

8 reacties »

 1. Ach, zo hoef je er verder niet tegen aan te hikken of uit te stellen, direkt door de zure appel heen. Wat zei ze??

  Wanneer gaat middelste naar school? En dan niet naar de BSO maar naar dezelfde oppasoma als Oudste?

  Bij ons zitten het KDV en de BSO in één pand, Tessa stroomt straks vloeiend door naar de BSO want ze spelen nu ook al met z’n allen buiten op 1 speelplaats dus ze kent de meeste kinderen al. ook ideaal met wegbrengen en ophalen!

  Reactie door Wieke | april 17, 2009

 2. Middelste moet nog minder dan op twee handjes tellen naar de crèche. Dan gaat hij naar school en inderdaad naar onze bijzondere Casa-BSO. Dat staat bij ons voor BuitenSchoolse Oma dus.

  Fijn dat Tessa zo door kan. Op onze nieuwe crèche hebben ze ook BSO en ik moet zeggen dat ik mijn kinderen daar ook zonder problemen naartoe zou durven sturen! Het ziet er schitterend uit. En toen we er waren was het 4 uur, dus we zagen real-time hoe ze het doen.

  De leidster was oprecht teleurgesteld, dat kon je zien. Daarom vond ik het ook zo lastig…

  Reactie door repel | april 17, 2009

 3. Maar wel fijn dat de grote zoektocht dan eindelijk succesvol is geslaagd. Hopelijk is het leven daar al met al toch wat beter uit te houden.

  Reactie door Claudia | april 17, 2009

 4. Niets zo eerlijk als een kind. Ach, het breekt het ijs nietwaar?

  Reactie door Toaske | april 18, 2009

 5. Ha. Ja, handig inderdaad. Ben je daar ook meteen van af.

  Reactie door Cisca | april 19, 2009

 6. En bedankt Kind. Mama weet weer waar ze staat 😉

  Wel fijn dat er een nieuw kdv is gevonden. Wanneer gaat Jongste er starten?

  Reactie door Barbara | april 19, 2009

 7. Ik kan het me heel goed voorstellen hoe opgelaten dat voelt, maar eigenlijk is het van de zotte dat je het gevoel hebt dat je je moet verontschuldigen dat de creche je niet meer bevalt omdat ZIJ fouten maken.

  Reactie door Carla | april 19, 2009

 8. oeiii dat was even pijnlijk denk ik
  maar ach, nu weten ze het tenminste

  Reactie door ilse | april 22, 2009


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: