Repel's Blog

De onnavolgbare Repel en haar vier Daltons

Een vlijtig logje

Druk, druk, druk. Werken, peutergym, poezen halen. (Foto’s volgen dit weekend, heus.) En dat allemaal op de vrijdag na een hectische week. En wanneer moeten we dan eten koken op deze dag? Dat komt helemaal in het gedrang!

Oh nee, da’s waar ook, we hoeven niet te stressen over het eten…we zetten de Spaanse Kip met verse rozemarijn gewoon ’s ochtends in de SlowCooker met de timer op 10 uur. Nou ja, we, we….hij dus, eigenlijk. Wat kan die vent van mij koken hè met mijn kookboek!

Er zijn een heleboel dingen die ik niet goed doe in het huishouden, maar dit ding was definitely een goed idee.

En bij deze zal ik dan ook maar direct mijn twee andere gouden huishoudgeheimen verklappen. Ze zijn niet heel bekend, maar ze zijn helemaal goed. Dit is mijn eerste en tevens laatste logje onder de noemer Repel’s huisvlijt, want verder dan dit gaat mijn huishoudkunde niet.

Tip 1. Hoe maakt u uw friteuze schoon?
Men gooie het oude vet cq de oude olie (op een milieu verantwoorde wijze) weg en men make de binnenbak zo schoon mogelijk. Men vulle de bak tot het streepje met water en men gooie er een vaatwastablet in. Men zette de thermostaat op circa 90 graden en men late de boel een half uurtje tegen koken aan pruttelen. Uw mandje is gegarandeerd weer van blinkend metaal.  Lost gegarandeerd zelfs het meest oude frituurvet op. (Let op: de troep schuimt bij koken, dus hou de temperatuur goed in de gaten. )

Tip 2: Wat te doen als de luieruitslag van uw baby die zo erg is dat sudocrème niet eens meer kan vanwege de open wonden waar het bloed uit sijpelt als je de verkeerde luierdoekjes gebruikt?

Men gebruike geen zalf, maar na het wegpoetsen van de blaartrekkende poep bestrooie men de billetjes rijkelijk met….maïzena. Niets, maar dan ook niets houdt de billetjes zo droog als maïzena. En het blijft een hele nacht zitten. En het belangrijkste is dat het niet prikt in de luieruitslag. Het lijkt zelfs een beetje te koelen.
Met 3 dagen zijn wij altijd van de ergste zooi af. Bijkomend voordeel: bij zeer rijkelijk strooien is poep poetsen nog makkelijker ook. Nadeel: de maïzena zit O.V.E.R.A.L. Ook te gebuiken bij schaafwonden!

(Ik was vergeten hoe bizar leuk kittens van 10 weken zijn. We lachen ons een rotje hier! Ze zijn pas een uur binnen en oh mijn hemel wat stel!)

maart 20, 2009 - Posted by | Beslommeringen, Levende Have, Repel | ,

9 reacties »

 1. Krijg honger van die kip! en de rest las ik met een grote glimlach; veel plezier met de katten!

  Reactie door Corine | maart 20, 2009

 2. Doe mij eens wat foto’s van die schatjes…

  En verder ben ik het nu echt zat!
  *rent naar de winkel voor een slow-cooker*

  Reactie door Cisca | maart 21, 2009

 3. Heel herkenbaar dat drukke huishouden,ik kom gewoon dagen te kort en ik werk maar 2 dagen, arghh. Ik ben wel heel blij met die 2 grote vriezers waar altijd wel wat te eten in zit in geval van vergeten boodschappen te doen.

  De foto van de nieuwe poezebeesten zijn leuk, die kleintjes zijn echt heeeeeel lief, konden ze maar altijd zo klein blijven (geldt niet alleen voor kleine beestjes maar ook voor kleine Kimmetjes 😉 ) En Lewis die zal zich vast wel aanpassen de komende dagen en het nieuwe spul verwelkomen.

  Fijn weekend

  Reactie door Barbara | maart 21, 2009

 4. Oo, wat ziet dat er heerlijk uit! Zelfs zonder slowcooker weet ik niet of ik dat kan maken….
  eigenlijk wil ik ook wel zo’n ding met kookboek. Zal eens zien of ze al op Marktplaats staan.
  Smaakt het net zo lekker als het eruit ziet?
  Mag ik mezelf niet een keertje uitnodigen om te komen proeven? (Brutaal he?)

  Reactie door Wieke | maart 21, 2009

 5. He Wieke wat een leuk idee! Natuurlijk ben je uitgenodigd! Kom je alleen of gaan we de grote kinder-stoel-uitdaging-aan?

  Reactie door repel | maart 21, 2009

 6. de beide tips kende ik
  maizena helpt ook heel goed tegen de jeuk van waterpokken!!

  Reactie door ilse | maart 22, 2009

 7. Je slaat een stukje over, want hoe haal je het frituurvet uit de frituurpan zonder te morsen, en hoe gooi je het op een verantwoorde manier weg?

  Reactie door Carla | maart 23, 2009

 8. Ik bewaar de verpakking, ik draai een trechter van een A4-tje en zet het vast met een plakbandje en giet het zo uit de pan terug de originele verpakking in!

  Of was het geen serieuze vraag?

  Reactie door Repel | maart 23, 2009

 9. Nou het was een beetje serieus, ik weet wel hoe je het verantwoord weg moet gooien, maar ik krijg het bijna nooit uit de pan zonder rotzooi. Maar dat doe je handig!

  Reactie door Carla | maart 23, 2009


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: