Repel's Blog

De onnavolgbare Repel en haar vier Daltons

Ook van de lettertjes: voetbalplaatjes deel 2

schoolbordIk heb kort geleden nog in een reactie bij een andere blog verkondigd dat wij meer van de cijfertjes zijn dan van de lettertjes. Ik ben dan ook enorm trots op het rekentalent van Oudste. Hij heeft zichzelf op zijn zesde leren rekenen met negatieve getallen en breuken snapt hij ook, al kent hij het jargon nog niet helemaal. En ook met breuken kan hij al een beetje rekenen. Lettertjes daarentegen hebben hem tot groep 3 niet kunnen boeien. En nu blijkt Middelste ook van de getalletjes. Hij kan al een beetje optellen en hij kan al getallen lezen tot honderd. Hij is nog geen vier en gaat nog niet naar school: ik vind het behoorlijk knap! Ik dacht dus dat hij ook meer van de getalletjes was dan van de lettertjes.

Maar vanmiddag zaten we aan de lunch en Middelste deed weer alles met zijn stukjes brood behalve in zijn mond doen en opeten. Na de zoveelste en nu eten! waar hij zich niks van aantrok riep hij triomfantelijk: “Ik heb een A gemaakt!”

Hij had 2 stukjes brood schuin omhoog tegen elkaar gezet bovenop een stukje brood dat plat op zijn bord lag. Het was inderdaad het dichtste wat je in de buurt kan komen van een A met drie stukjes brood.

“Hoe weet jij wat een A is?”
“Nou gewoon ” (het begint al zinnen met ‘nou gewoon’ for crying out loud), “AZ: aa  zet!”

Advertenties

februari 1, 2009 - Posted by | De Daltons | ,

7 reacties »

 1. Jemig, wat knap! en waar die voetbalplaatjes al niet goed voor zijn. Ik werd vanmiddag bij de AH ook belaagd door jongetjes. Poek is niet echt van de getalletjes en eigenlijk ook neit van de lettertjes. Wel van de woordjes: de hele dag verhaspelt ze woorden en heeft dan zelf de grootste lol.

  Reactie door Corine | februari 1, 2009

 2. haha jaja, die voetbalplaatjes werpen hun vruchten af
  hier zijn ze sowieso meer van de letters dan van de cijfers

  Reactie door ilse | februari 1, 2009

 3. En hier zijn ze helemaal niet van cijfers dan wel letters! Hier zijn ze van raggen en rammen….
  Waarom lijkt er nou niet eentje op mij….? heel erg van lettertjes, veel lettertjes in dikke boeken…En van veel cijfertjes op het werk….

  Reactie door Wieke | februari 1, 2009

 4. Ha ha geweldig! En jij haalt niet even dat bord weg om er een foto van te maken? Ik had het wel willen zien. Onze oudste heeft nooit meer dan normale belangstelling gehad voor cijfers of letters, maar met lezen en schrijven is hij op dit moment een van de betere van de klas, en met rekenen kan hij prima meekomen.

  Onze jongste (net 3) heeft nog geen enkele belangstelling in welke van deze 2 richtingen ook. Het gaat nog niet verder dan dat hij 1-2-3 wil zeggen voordat hij een hap in zijn mond doet.

  Reactie door Carla | februari 2, 2009

 5. Onze oudste kan mooi schrijven. Heel mooi zei de juf, met rekenen kan ie ook goed meekomen maar dat lezen, dat blijft moeilijk. Sinds vandaag doet ie weer mee met de rest van de klas. De zonboekjes gaan de kast weer in en het is weer een normaal maan-kind (denk dat jullie dat ook kennen?? maan en zonboekjes??)

  De Middelste is een bijdehandje en ik ben dan ook zeer benieuwd wat de juf straks gaat zeggen in het 10 minuten gesprek. Ze leest al AVI-2 en noemt zich dom als ze de eu-oa-au-ei-ie door elkaar haald en moeite heeft met lange woorden.

  Wel grappig dat zo verschillend het hier is, zo gelijk bij jullie zit 😀

  Reactie door Barbara | februari 2, 2009

 6. Ja-ha! Zon en maan kennen wij ook. Maar Oudste zegt dat bij hun zon verder is dan maan…klopt dat? Dat is het omgekeerde van wat jij zegt…

  Reactie door Repel | februari 2, 2009

 7. ja, soms weet je gewoon niet waar ze al die wijsheid vandaan hebben!!!

  de middelste van ons (grappig dat ik dat nu ook kan zeggen) weet ook meer als wij denken…(dacht altijd dat ie lekker onnozel was en op moeders leek…) en wat ik dus wilde zeggen; die verbaasd ons ook zo – met name de laatste weken- damn…..alles slaan ze op!

  en wij maar denken….hahahaha

  Reactie door marieke | februari 4, 2009


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: