Repel's Blog

De onnavolgbare Repel en haar vier Daltons

Hoarding: voetbalplaatjes

Hoarding is de Engelse term voor (ziekelijke) verzamelwoede. Het komt voor in alle soorten en maten. Een leuk voorbeeld is de Engelse zoöloog Desmond Morris (auteur van Waarom spinnen katten (“Catwatching”), een aanrader!). Hij kocht het huis van zijn buren om zijn alsmaar expanderende boekenverzameling een plek te kunnen geven.

Wij zijn ook hoarders, maar dan van een andere soort. Manlief en ik zijn namelijk niet degenen die hoarders zijn. Ik spaar dan wel maar schoenen, maar dat is geen hoarding, dit is anders. Degenen die hoarden zijn de jongens.  Eerst alleen Oudste, maar Middelste komt nu ook in de hoarding leeftijd. We hebben nog net het huis van de buren niet nodig, maar het scheelt niet veel.

Cars auto’s en pokémon kaarten worden al jaren driftig verzameld. En dan is daar nog de grootste kruidenier van Nederland die het hoarden helpt met de ene na de andere verzamelactie:

Handpoppen van alladin en assepoester, welpjes, wuppies, smurfen en dan nu weer: de voetbalkaartjes.

Je moet het ze nageven, die marketingafdeling van de AH. De wereld balanceert op het randje van een crisis, maar de omzet van de AH zal zelden hoger zijn geweest. Iedereen zal ze wel gezien hebben bij het winkelen: die jongetjes die bij de uitgang van de supermarkt staan te bedelen om kaartjes van winkelgangers die ze niet willen.

Als je goed kijkt zie je mijn Oudste daar tussen staan.

Advertenties

januari 31, 2009 - Posted by | De Daltons, Party of Five | , ,

7 reacties »

 1. Ik kom er bijna nooit dus ik heb er geen last van.

  Wel van takjes, steentjes (vaak zonder -tjes) en schroeven. Die kom ik regelmatig tegen in de broekzakken van de kids als ik de was doe.

  Heeft ie ze al compleet??

  Reactie door Barbara | januari 31, 2009

 2. Ha, ze zijn ook allemaal hetzelfde! Tygo heeft de ballen verstand van voetbal, maar die plaatjes wil ie wel! Aangezien de dichtsbijzijnde AH op ten minste 15 km zit, komen wij er ook niet zo vaak dus heeft ie de hele familie gecharterd om voor hem te sparen.

  Reactie door Wieke | januari 31, 2009

 3. ondanks dat ik nooit bij de AH kom sparen wij ze inmiddels ook, via via krijgen we er genoeg
  net als de voetbalplaatjes van de texaco..
  ach, ik vind het ook wel leuk en zoveel ruimte neemt dat inderdaad nog niet in dat je er een huis bij moet kopen

  Reactie door ilse | februari 1, 2009

 4. Maar het ergste is wel dat de Plus al elk jaar zo’n voetbal actie heeft en houdt en daar hoor je niets van. Dat is dan wel weer jammer. Wellicht omdat die niet is verbonden aan de eredividie zoals die van de appie, maar toch. En onlangs kon je plaatjes sparen via de tankstation dus de eerste zijn zis appie zo wie zo niet. Ik snap dan niet zo goed waar hun succes vandaan komt als al meerdere winkels hun zijn voorgegaan.

  Anyway, ook hier doen we nu verplicht boodschappen bij die ene super en staan er dranghekken buiten voor de deur om die kleine jongetjes buiten te houden. Gekkenwerk.

  Reactie door Claudia | februari 1, 2009

 5. Je hebt gelijk Clau, daarom is mijn punt ook dat je het die marketingafdeling moet nageven: ze flikken het keer op keer….van afgelebberde smurfen tot voetbalplaatjes waarin ze niet de enigen zijn! De Plus kan huilen: wat deden ze verkeerd?

  Reactie door repel | februari 1, 2009

 6. De plus denkt nu aan de mama’s. Ik spaar nu voor diepvroesbakken, iets waar je ook nooit genoeg van kan hebben ;( 🙂

  Reactie door Barbara | februari 2, 2009

 7. lol!

  Reactie door repel | februari 2, 2009


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: