Repel's Blog

De onnavolgbare Repel en haar vier Daltons

Verplicht nummer

Het partijtje.  Het is een verplicht nummer rond de verjaardag van je schoolgaande kinderen: je hebt èn de verjaardag met familie èn het partijtje voor de vriendjes.  Een en ander gaat gepaard met uitnodigingen en de nodige zorgen over wie wel en wie niet mag komen. En vandaag hadden we voor Oudste alweer zijn derde georganiseerd. Dit jaar was het feestje een maandje verlaat vanwege onze vakantie, maar dat is voor de jarige jop alleen maar leuker: zijn verjaardag wordt gespreid en blijijijijijijijft maar gevierd worden.

Een partijtje in de winter vier je noodgedwongen al snel ‘indoors’. We hadden een plan om een schat-zoek-speurtocht te maken met zijn metaaldetector, maar omdat je van te voren niet weet wat het weer gaat doen is het riskant om een schat te begraven in iets dat later permafrost of juist blubzooi blijkt te zjin. Dus dan maar het veilige indoors. De eerste keer gingen we naar een ballenbad, de tweede keer naar de bioscoop en dit jaar werd het weer eens een ballenbad.  Een ander ballenbad welliswaar, maar een ballenbad desalniettemin. Het was dit jaar wel de eerste keer dat we zelf eten hebben gemaakt, pardon, hebben gefrituurd. Want een partijtje is geen partijtje als er geen frites worden gegeten. Althans, dat geldt hier bij ons in de Casa. Frites met frikadellen, kippenpoten, en kipnuggets. De doperwtjes en appeloes ging ’s avonds ongegeten de groene bak in.  De lege pot mayo verween in de grijze.

Het is doodvermoeiend, maar het is ook heerlijk om te zien hoe makkelijk het is een clupje kinderen het naar de zin te maken.  Met knalrode konen stuiteren de kinderen urenlang rond, de energie kan niet op. En als ze niet weg willen worden gebracht naar huis en eigenlijk willen blijven slapen weet je dat het een geslaagd partijtje is geweest.

Mama, maak een foto! jammer dat ik mijn nieuwe camera niet mee kon nemen naar het ballenbad…dan was de foto wellicht wel scherp geweest. Maar zo heeft ‘ie toch ook wel wat, vind ik.

Na een paar uur ballenbad naar huis om even bij te komen bij een filmpje. Snuf de Hond, uiteraard.

Even later draait de frituurpan overuren.

Het feest wordt afgesloten met een enorm gevecht. Alle geweren, zwaarden en pistolen worden ingeschakeld en zelfs het nemen van gijzelaars wordt niet geschuwd.

De arme gijzelaar in kwestie heeft na zijn vrijlating alle gijzelnemers keurig netjes thuisgebracht.

Van één tot zeven. Wij zijn blij dat we niet elke dag zeven kinderen hebben. We zijn een beetje moe!

Advertenties

januari 24, 2009 - Posted by | De Daltons, Party of Five | ,

7 reacties »

 1. Hoe vermoeiend ook, dit zijn wel de krenten uit de pap.
  Futuristische frituurpan trouwens (mooie alliteratie).

  Reactie door Carla | januari 24, 2009

 2. Ziet er gezellig uit. en ik ben het met Carla eens: volgens mij verdwijnt de vermoediheid als sneeuw voor de zon (nou ja) als je die blije toetjes ziet. Hoewel ik er nog geen ervaring mee heb; in julie, als Sigrid 4 wordt, gaan we ons er eens aan wagen….

  Reactie door Corine | januari 24, 2009

 3. Zo te lezen is het best leuk zo’n feestje, maar eerlijk gezegd zie ik er als berg tegenop!
  Toen Tygo vorig jaar 5 werd, hebben we geen feestje gedaan omdat Mandy toen net geboren was en ik net terug was uit het ziekenhuis. Maar dit jaar ontkomen we er niet aan…. Het zal ook wel ballenbak worden of zoiets.
  Mooie frituurpan trouwens!

  Reactie door Wieke | januari 25, 2009

 4. Met 4 hebben wij ook nog geen partijtje gedaan: dan zijn ze pas net wezen wennen op school en hebben ze nog geen vriendjes op uit te nodigen.

  En het is inderdaad echt zo: je bent gesloopt aan het einde van de dag, maar het zijn wel de krenten uit de pap!

  Reactie door repel | januari 25, 2009

 5. van 1 tot 7 ????????????
  wowwwwwww zulke feestjes willen ze hier ook wel
  ik vind van 3 tot half 7 lang zat haha

  Reactie door ilse | januari 25, 2009

 6. Geen wonder dat jullie gesloopt waren, pfff van 1 tot 7. Ik vond van 2 tot 6 ook lang genoeg. Hier doet de ballenbak het ook altijd goed en feestjes pas vanaf 5.

  Hoe is het met de gijzelaar, hij heeft toch wel slachtofferhulp aangeboden gekregen 😉

  Reactie door Barbara | januari 26, 2009

 7. Slachtofferhulp…verhip! Nooit aan gedacht! Zou zijn gedrag van nu dan posttraumatische stress zijn, of zou hij last hebben van het Stockholm syndroom?

  Grinnik…

  Reactie door repel | januari 26, 2009


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: